Tužilaštvo predložilo pritvor za Malešića i još trojicu osumnjičenih

Načelnik novosadske policije Slobodan Malešić i još trojica uhapšenih u noćašnjoj akciji saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Tužilaštvo predložilo pritvor za Malešića i još trojicu osumnjičenih
Foto: 021.rs

Nakon toga, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.

Pored Malešića, uhapšena su i dva policijska službenika - jedan iz Policijske uprave u Prijepolju, a drugi iz UKP Odeljenja za borbu protiv korupcije. Uhapšen je i privatni preduzetnik iz Prijepolja. Sumnjiče se za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja.

Kako je navelo Tužilaštvo, njih četvorica sumnjiče se za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja. Kako se navodi u saopštenju, ova organizovana kriminalna grupa se u periodu od sredine 2018. do danas udružila radi vršenja više krivičnih dela sa koruptivnim elementom.
 
Malešić se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.
 
Svoj četvorici je određeno zadržavanje. Nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor.
 
Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak.
Povodom hapšenja načelnika novosadske policije Slobodana Malešića zbog sumnje na trgovinu uticajem oglasilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal, o čemu više čitajte na OVOM LINKU.
 
U ovom postupku, Malešića brani advokat Veljko Delibašić koji kaže da je Malešić na saslušanju negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da nema osnova da mu se odredi pritvor, a opširnije čitajte OVDE.
 
Više o Slobodanu Malešiću možete čitati u posebnom tekstu OVDE, dok o tome kako Novi Sad nema sreće sa načelnicima policije možete čitati u posebnom tekstu OVDE.
  • Hmmm...

    06.04.2022 07:34
    Meni ovo liči na neko pakovanje. Nema nikakve logike. Moć ima u NS-u gde je načelnik a pao za dela u rodnom Prijepolju. Smrdi žestoko.Ako je lik sklon kriminalu, iz te je priče, nelogično je da takva dela nema tamo gde ima moć i položaj,da za njih ne padne.Mnogo je više novca i"biznismena" u opticaju u NS-u nego u nekom Prijepolju. Ili neko to nije ni istraživao...
  • Vigo

    06.04.2022 07:14
    Hrkalović 2.0
    Izgleda da počinje još jedna jeftina cirkuska predstava u organizaciji stranke nesreće srpske.
  • Tuzilastvo

    06.04.2022 04:25
    Predlaze pritvor
    ...samo za one u koje prstom uperi Aleksandar Vucic! Za one koji mu otkazu poslusnost!
    Tuzbe onih, koji mu se nikada nece prodati - ne vaze! Tuzbe spremljene protiv horde pretorijanske garde psihopata i sociopata koje je on angazovao, pred ocima svih - nikada nece biti procesuirane pred ovdasnjim sudovima! Pred medjunarodnim - mozda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika