Novi Sad obezbedio novac za mladu inovatorku

Učenica Jovine gimnazije Jovana Kondić ipak će otići na takmičenje u inovacijama, koje se održava u Moskvi, jer je novac za njenu prijavu na takmičenje, put i boravak obezbedio Grad Novi Sad.

Učenica Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Jovana Kondić ipak će otići na predstojeće takmičenje u inovacijama "Arhimedes", koje se održava od 2. do 5. aprila u Moskvi, jer je novac za njenu prijavu na takmičenje, kao i za put i boravak u Rusiju obezbedio Grad Novi Sad.

Mlada inovatorka kaže da će se za tih nekoliko dana provedenih u Rusiji potruditi da svetu pokaže da Novi Sad i Srbija imaju mnogo toga da ponude, a naročito kada su u pitanju mladi, obrazovani i vredni ljudi.

– Potrudiću se da svima pokažem da priče o kvalitetu našeg obrazovanja nisu laž i da naši đaci, koji su zaista vredni, imaju mnogo toga da pokažu svetu – kazala je Jovana Kondić.

Za njen talenat saznalo se na minulom "Guglovom" takmičenju u inovacijama za mlade od 13 do 18 godina iz celog sveta, gde se plasirala među 30 najboljih mladih inovatora sveta.

Ona je na tom takmičenju predstavila svoj izum – termoizolacioni panel napravljen od zeolita, vlakana celuloze i cementa, koji je ocenjen kao izuzetan jer je visokoefikasan, ne gori i može se reciklirati, čime čuva životnu sredinu, prenosi Dnevnik.

Njen odlazak na takmičenje u Moskvu bio je neizvestan jer nije imala potrebnih 3.500 evra.

  • 14.02.2015 22:11
    Bas mi je drago sto ce ici da ne moram da je gledam njeno uvlakacenje svaki dan.
  • Rondo

    12.02.2015 11:01
    Lep gest od gradskih vlasti. Samo što je moguće da su namerno puštali vest da nema pa sada pustili vest da je grad dao, tako ispadaju veliki u očima građana ali bez obzira svakako lepo i dobro što su pomogli. Ovi što pišu da nisu trebali mi uopšte nisu jasni, pa zar ovo nije sfera u koju najviše treba ulagati?! Želim mladoj inovatorki svu sreću u toj stranoj državi.
  • Watson

    12.02.2015 05:06
    ccc
    koliko ružnih komentara, bože sačuvaj. Može li nešto da se iskomentariše a da se neko ili nešto ne ispljuje? Ili je to tekovina ovdašnje civilizacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.