Sportisti čekaju novac

Oko 300 novosadskih sportskih klubova još čeka novac iz budžeta grada za ovu godinu. U Gradskoj kući za 021.rs kažu da će isplata novca uskoro početi, a tvrde da to nije moglo biti brže urađeno.

Oko 300 novosadskih sportskih klubova još čeka novac iz budžeta grada za ovu godinu.

U Gradskoj kući za 021.rs kažu da će isplata novca uskoro početi pošto bude doneta odluka o finansiranju u oblasti sporta, a tvrde da to nije moglo biti brže urađeno. Član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Svilar kaže za 021 da će klubovima biti raspoređeno oko 240 miliona dinara i dodaje da je zakonska procedura takva da pre kraja marta i ne mogu da počnu sa postupkom podele novca.

- Već godinama se novac deli tek od marta jer je prvo potrebno pregledati izveštaje klubova iz prethodne godine, pošto novac neće biti odobren klubovima koji nisu ranije data sredstva upotrebili prema projektu. U Upravi za sport radi nekoliko ljudi i oni te izveštaje mogu da pregledaju tek od 31. januara, jer je takav zakon, pri čemu klubovi svoje izveštaje o utrošku i ne šalju ranije, tako da početkom februara imate oko 300 izveštaja i potrebno je bar mesec dana da se sve prekontroliše. Kada se to uradi, komisija opredeljuje novac i sada se očekuje da Gradsko veće da saglasnost. Očekujem da će ovih dana sve biti rešeno i da ćemo već do kraja marta pozvati klubove da potpišu ugovore. Kada se potpišu ugovori počeće isplata novca - navodi Svilar.

On dodaje da se Grad trudi da klubove finansira što više, ali da i zakonski propisi ograničavaju i usporavaju postupke. Prema njegovim rečima, jedan od velikih problema je što klubovi moraju do maja da pošalju predloge finansiranja za narednu godinu, a pri tome nekima sezona nije ni počela i dešava se da se kasnije tokom godine kvalifikuju za druga takmičenja.

Svilarevo mišljenje je da bi ovi konkursi trebalo da budu raspisivani u periodu septembar-oktobar, kako bi se olakšalo klubovima da planiraju troškove, pošto u sadašnjoj situaciji često imaju zahteve za dodatno finansiranje zbog dodatnih takmičenja.

  • Stedisa

    19.03.2015 21:32
    Dusan ko kljukani gusan !
    Ima jedan deran po imenu Dušan ! E taj nam meri ko u Slobino vreme, taj je "posrednik" Svilarovih i Šiškinih kombinacija. Samo jedna sramota za primer - kako da baš "načelnik" Dušan toliko vole međunarodne utakmice OK Vojvodine (naravno, troškove aviona, hotela, verovatno i dnevnica padaju na teret Voše), kome uprava grada redovno uplaćuje sledovanje. Dušan Silni, Pljuco ili Dragojević, svejedno, sramota je za Upravu za sport i Grad Novi Sad.
  • SAMOFINANSIRAJUĆI SPORTISTA

    19.03.2015 14:56
    SPORTISTI DOBIJAJU MRVICE
    SVI klubovi naplaćuju mi članarinu za plaćanje treninga i trenera.
    Opremu kupujem sam, odnosno klub nabavi, a ja platim
    Plaćam lekarski pregled, opet klub plati,a ja refundiram klubu
    Plaćam pripreme koje organizuje klub, klubu
    Plaćam kotizacije, put, smeštaj za sva takmičenja čak i za državno prvenstvo
    Ako osvojim medalju na državnom ili medjunarodnom takmičenju, te pare idu klubu i od vas i od granskih saveza i ne znam na šta se troše, kad sve troškove plaćam ja. U najboljem slučaju dobiću neku mrvicu, koliko udele....kažu mi smo te stvorili...

    PLATITE MEDALJE SPORTISTIMA, A ONI ĆE PLATITI KLUBOVIMA AKO SU IM JOŠ NEŠTO DUŽNI....
    NISU VAŽNI FUNKCIONERI U SPORTU, VAŽNI SU SPORTISTI,JER BEZ SPORTISTA NEMA SPORTA.
  • Građanin

    19.03.2015 14:13
    ...
    Ivana Španović nije dobila od grada Novoga Sada, odnosno "Ak Vojvodina" dve godine platu. Svaki dalji komentar o podržavanju sportista u okviru našeg atara Novosadskog je suvišan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti