VIDEO, FOTO: Pomračenje Sunca u Novom Sadu

Pomračenje Sunca u Novom Sadu nije izazvalo veliku pažnju građana kao 1999. godine, kada su ulice bile prazne i puste.

Pomračenje Sunca u Novom Sadu nije izazvalo veliku pažnju građana kao 1999. godine, kada su ulice bile prazne i puste.

Kako su se uverili reporteri 021.rs većina građana nije ni gledala u Sunce i tek po neko je sa rentgenskim snimkom ili specijalnim naočarima, koje su čuvali još od 1999. godine, posmatrao ovu astronomsku pojavu.

Bilo je mnogo više onih koji su samo zastali na trenutak, podigli mobilni telefon, fotografisali Sunce i nastavili dalje.

Novosađani koji su posmatrali pomračenje bili su zadovoljni što je vedar dan, tako da su mogli da prate sve faze delimičnog pomračenja koje se moglo videti u Novom Sadu.

Nešto pre 11 časova bila je najveća pokrivenost Sunca, a pojava se jedino mogla videti kroz rentgenske snimke ili specijalne naočare.

Inače, na portalu Youtube pojavio se i zanimljiv snimak kako su Novosađani 1961. godine posmatrali pomračenje Sunca.

  • Jogi Letač

    21.03.2015 17:40
    Anonimuse, bar se potpiši, makar stavi neki pseudonim. Ja sam se na vlastite oči ubedio u to što pišem. Prepodne tog dana sam hteo da platim račun u pošti. Dok sam išao tamo, ulice su bile sablasno prazne. Službenik u pošti je tamo sedeo ali mi je rekao da ne rade zbog "situacije". Samo sam se prekrstio i otišao do drugarove vikendice, gde smo uz roštilj slikali pomračenje, a budale smo pustili da navlače roletne na prozore. No možda nas dvojica ne živimo u istoj državi?
  • 21.03.2015 06:12
    @Jogi Letač
    Pamtim i ja, vrlo dobro i zato i stojim iza svojih reči. Da li su te ubedili u to što pričaš ili si ti jedan od onih koji imaju zadatak da ubeđuju, jedino to mi je nepoznato, ali na kraju i nebitno.
  • Zavisni Novinar

    20.03.2015 21:47
    Mrak,mrak, mrak, pao mi na oči
    Meni je svako jutro kad se probudim i shvatim gde živim pomračenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti