Danas je Novosadski polumaraton

Novosadski polumaraton, 22. po redu, održaće se danas, a start je u 11 sati na Trgu slobode.
Novosadski polumaraton, 22. po redu, održaće se danas, a start je u 11 sati na Trgu slobode.

U polumaratonskoj trci učestvovaće više od 900 takmičara iz 16 zemalja.

Pored glavne trke od 21 km biće organizovan i štafetni polumaraton, trka na 10,54 kilometara, trka zadovoljstva, poleterac - trka mališana i trka beba. Svi koji završe trku dobijaju na poklon medalju.

Osnovci i srednjoškolci ne plaćaju učešće, dok svi ostali treba da uplate 1.000 dinara. Pre uplate startnine potrebno je da se prijavite OVDE. Staza je ravna +/- 2m, bez saоbraćaja prоlazi krоz urbani deо grada, duž оbale Dunava. Оsveženje je postavljeno na svaka 3-4 km.

Od 10.30 biće zatvorene sledeće ulice: Bulevar despota Stefana, Fruškogorska, Jirečekova, Dr Sime Miloševića, Bulevar cara Lazara, Kej žrtava racije, Beogradski kej i Dunavska ulica. Bulevar despota Stefana biće ponovo otvoren za saobraćaj od 12.55, a svaka naredna ulica pet minuta kasnije, pa će Dunavska biti otvorena poslednja - u 13.30.

  • Kuljanin

    28.03.2015 17:10
    Ja ne dolazim ...
    ... iz nekoliko razloga, preskupa startnina (u odnosu na to sto se dobije), mapa same trke je ocajna, monotona i dosadna. Ono najgore je ''podrska'' pored staze koja se svodi na vozace koji ti psuju sve jer trcis po njihovim ulicama. Ako niste znali najveci gradovi u svetu se zaustave na jedan dan zbog maratona, trkaci se postuju i pruza im se podrska, ceo grad zivi za tako nesto. A sta ocekivati od grada gde ce uskoro biti zabranjeno deci da se igraju napolje jer prave preveliku buku.
  • АКА

    28.03.2015 16:01
    приватна манифестација
    Не будимо завидни.Скоро све спортске манифестације су приватне.Град само дотира у одређеном исносу.Треба поштовати традицију коју овај маратон има.Сада постоји неколико полумаратона и маратона годишње у граду и околини али не заборавите да ни њих не би било да није Новосадског маратона.Сетите се када су се на прсте једне руке могли набројати маратони у читавој држави.
  • Liman 1

    27.03.2015 06:29
    Jirečekova
    Nadam se da ćemo do nedelje dobiti informacije koje će ulice i kada biti zatvorene da ako je potrebno zbrišemo na vreme...
    zamolio bih R021 da nam u servisnim informacijama prenese ovaj podatak...
    Unapred hvala.

    PS - @Hejteri: pustite ljude da trče kao da ćete crći ako se jedan dan malo blokiraju ulice. Mene svaki put zatvaraju u mom kvartu pa se ne bunim. Samo volim da znam od kada do kada sam blokiran...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti