Izložba radova novosadskih mališana od ponedeljka u Muzeju grada

Mališani iz novosadskih vrtića i osnovnih škola učestvovali su na likovnom konkursu PU "Radosno detinjstvo" i iskazali svoju kreativnost kroz razne tehnike, a za svoj napor i stvaralaštvo, dobili su i nagrade.
Mališani iz novosadskih vrtića i osnovnih škola učestvovali su na likovnom konkursu PU "Radosno detinjstvo" i iskazali svoju kreativnost kroz razne tehnike, a za svoj napor i stvaralaštvo, dobili su i nagrade.

Ana Lakatoš, 6. godina. Tema: Tuneli ispod Tvrđave. Tehnika: kombinovana

Vrtić: "Cvrčak". Vaspitači: Brankica Cicvara, Danijela Mileković

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" realizovala je niz edukativnih i likovnih radionica u saradnji sa Muzejom grada Novog Sada, Muzejom Vojvodine, Galerijom Matice srpske, Spomen zbirkom Pavla Beljanskog, OŠ "Kosta Trifković", OŠ "Ivan Gundulić",  OŠ "Petefi Šandor" i drugim školama.

Kako poručuju iz PU "Radosno detinjstvo", projekat je realizovan sa ciljem da se stvore mogućnosti da dete razume, nasluti, opazi, iskaže i sam otkrije svoj lični prostor, prostor čoveka ili grupe ljudi, prepozna drage i bliske prostore, prostore duhovnosti, radosti i straha, prostora prividnog, prostora čula i emocija, "te mnoge druge koji u svojoj celokupnosti mogu biti značajni za slojevito razumevanje sebe u prostoru koji osvajamo, kome se prilagođavamo  ali i gradimo, sa porukom da 'Moj grad' može biti humaniji, lepši i sadržajniji".

Dečiji likovni radovi nastali kao rezultat raznovrsnih podsticaja i sadržaja u galerijama, muzejima, osnovnim školama i vrtićima, biće izloženi od 23. marta do 1. aprila u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada. Na likovni konkurs "Moj grad – Opažanje i likovni prikaz prostora" pristiglo je 2.100  radova iz 32 vrtića  i 76 vaspitno-obrazovnih grupa "Radosnog detinjstva", ali i iz 19 osnovnih škola i likovnih radionica.

Radove su pregledali i odabrali za žiriranje Bojan Stankov, Viktoria Čikoš, Dušan Basara, Jelena Tišma i Dragan Jajić, stručni saradnici za likovno vaspitanje. U žiriju su sedeli predstavnici Školske uprave grada, Centra za likovno vaspitanje i Akademije umetnosti, koji su odabrali 19 ravnopravnih nagrada za dečiji likovni rad, kao i pet nagrada za kolekciju radova.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 23. mart u 18 časova u Muzeju grada, a izložba je, podsećamo, otvorena do 1. aprila.

  • 23.03.2015 06:16
    Divno...
    SVAKA ČAST NAŠIM MALIŠANIMA I NJIHOVIM VASPITAČICAMA!!
    Ovakvi događaji bi trebali češće da se nađu na naslovnim stranicama da se vidi koliko lepih dešavanja ima u Radosnom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.