Gradski ombudsman podneo ostavku, odlazi u notare

Gradski ombudsman Aleksandar Grujić podneo je ostavku, jer prelazi u javne beležnike, saznaje 021.rs.

Gradski ombudsman Aleksandar Grujić podneo je ostavku, jer prelazi u javne beležnike, saznaje 021.rs.

Skupština grada će njegovu ostavku konstatovati u petak i biće pokrenuta procedura za izbor novog zaštitnika građana. Inače, Grujiću je mandat isticao polovinom godine.

On je prvi novosadski zaštitnik građana i za proteklih nekoliko godina rada ova služba je uspela da pomogne građanima u mnogobrojnim slučajevima propusta u radu javnih preduzeća, pošto ombudsman nema prava da reaguje na rad Skupštine grada i Gradskog veća.

Takođe, reagovao je i mimo pritužbi građana zbog ukidanja latinice i uvođenja ćirilice u vozilima GSP-a, uvođenja dimničarine, kao i u drugim slučajevima.

Inače, Skupština grada će u petak, sem konstatovanja ostavke Grujića, razmatrati i izveštaj o radu zaštitnika građana u 2014. godini.

  • Ćira

    26.03.2015 07:12
    Na ulicu
    Jedini preduslov da napreduješ u Srbiji, a da pritom radiš u državnom sistemu, jeste da si nesposobni poltron prepun ambicije i naravno egoista. O časti i poštenju, kao osobinama koji nedostaju svima, ne bih pisao...
    Ko nas je.e kad smo glupi!
  • maks

    26.03.2015 04:14
    3d
    Ovaj je napredno otisao,napredno.....
  • Marko

    25.03.2015 22:52
    ....
    Svako ko je obrazovan i profesionalno odgovoran trebao bi da napusti institucije Grada Novog Sada. Nikada gradsku upravu nisu vodili ovako neobrazovani i nekompetentni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti