Festival kobasice i šunke i danas na Spensu
Program (svakodnevni):
Od 9 do 23h - Prodaja kobasica, šunki, prehrambenih proizvoda, vina, rakije i meda
Od 10 do 12h - Takmičenje u pravljenju sveže kobasice za pečenje
Od 10 do 19h - Kulturno-umetnički program (folklor, tamburaški maraton)
Muzički program:
27. mart
Od 19h - "Zbogom Brus Li"
Od 21h - "Apsolutno romantično"
28. mart
Od 19h - Opereta Segedin
Od 21h - Tamburaški orkestar Zorule
29. mart
Od 19h - Tamburaški orkestar Romansa
Od 21h - Frajle
Svi zainteresovani imaće priliku da pokažu svoje kulinarske sposobnosti i takmiče se protiv učesnika iz Mađarske, Slovačke i Rumunije u pravljenju kobasica.
Takmičenje će se održavati prema sledećim propozicijama:
1. Ekipu čini 3 do 5 članova
2. Zadatak je pravljenje kobasice za pečenje od 10 kg
3. Organizator obezbeđuje sto, 10 kg mesa za kobasicu i crevo
4. Svi takmičari treba da budu pristojno obučeni (preporučuje se u belom, da imaju kačket na glavi, ukoliko učestvuju u pripremi kobasica)
5. Svaka ekipa treba da donese svoju mašinu za mlevenje mesa, dasku za sečenje mesa, noževe, punilicu, začine (strogo je zabranjena upotreba mašina na struju)
6. Kotizacija za takmičenje je 5.000 dinara po ekipi
7. Takmičenje je u subotu, 28. marta od 10 do 12h
8. Ekipe treba da predaju žiriju parče od 30 cm pripremljene i ispečene kobasice, a ostatak ostaje ekipi.
Žiri će ocenjivati sam proces pravljenja kobasice, njen estetski izgled, ukus i strukturu pečene kobasice. Obezbeđene su nagrade za prva tri osvojena mesta, ali biće i specijalnih nagrada.
Komentari 24
@NS65 - @ vegetarijanka
NS65
P.S. misliš da si humanija zato što jedeš posečene stabljike ?
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar