Festival kobasice i šunke i danas na Spensu

Festival kobasica i šunke održaće se od petka do nedelje (27. do 29. marta) u Zapadnom holu Spensa.
Festival kobasica i šunke održaće se od petka do nedelje (27. do 29. marta) u Zapadnom holu Spensa.

Program (svakodnevni):

Od 9 do 23h - Prodaja kobasica, šunki, prehrambenih proizvoda, vina, rakije i meda
Od 10 do 12h - Takmičenje u pravljenju sveže kobasice za pečenje
Od 10 do 19h - Kulturno-umetnički program (folklor, tamburaški maraton)

Muzički program:

27. mart
Od 19h - "Zbogom Brus Li"
Od 21h - "Apsolutno romantično"

28. mart           
Od 19h - Opereta Segedin           
Od 21h - Tamburaški orkestar Zorule

29. mart            
Od 19h - Tamburaški orkestar Romansa
Od 21h - Frajle

Svi zainteresovani imaće priliku da pokažu svoje kulinarske sposobnosti i takmiče se protiv učesnika iz Mađarske, Slovačke i Rumunije u pravljenju kobasica.

Takmičenje će se održavati prema sledećim propozicijama:
1. Ekipu čini 3 do 5 članova
2. Zadatak je pravljenje kobasice za pečenje od 10 kg
3. Organizator obezbeđuje sto, 10 kg mesa za kobasicu i crevo
4. Svi takmičari treba da budu pristojno obučeni (preporučuje se u belom, da imaju kačket na glavi, ukoliko učestvuju u pripremi kobasica)
5. Svaka ekipa treba da donese svoju mašinu za mlevenje mesa, dasku za sečenje mesa, noževe, punilicu, začine (strogo je zabranjena upotreba mašina na struju)
6. Kotizacija za takmičenje je 5.000 dinara po ekipi
7. Takmičenje je u subotu, 28. marta od 10 do 12h  
8. Ekipe treba da predaju žiriju parče od 30 cm pripremljene i ispečene kobasice, a ostatak ostaje ekipi.

Žiri će ocenjivati sam proces pravljenja kobasice, njen estetski izgled, ukus i strukturu pečene kobasice. Obezbeđene su nagrade za prva tri osvojena mesta, ali biće i specijalnih nagrada.

  • @NS65 - @ vegetarijanka

    29.03.2015 09:33
    Mislim da je poenta bila upravo o tome da svako jede sta hoce i da se uzdrzava od zabadanja nosa u tudj tanjir kao i besmislenih pitanja i razgovora na tu temu. Izgleda je potrebna neka visa inteligencija da se razumeju nekoliko redova.
  • NS65

    28.03.2015 22:04
    @ vegetarijanka
    Ded' predloži nam neku salatu uz mrtve životinje.
    P.S. misliš da si humanija zato što jedeš posečene stabljike ?
  • 28.03.2015 18:53
    Alo bre, ludujete zbog posta!? Pa upravo na tv-u reklama za koka kolu kao porodicno pice uz rucak, cips vam uvaljuju kao tradicionalno srpsko jelo! Cips srpski!? Zbog ovih nazovi tradicija ne ludujete? U ostalom, u Vojvodini ste. Ne poste svi. A i radili ste gore stvari od jedenja kobasica za vreme posta. Ko voli nek izvoli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.