Policija: Manje kriminala u Novom Sadu

Skupština grada je danas usvojila izveštaj o radu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.
Skupština grada je danas usvojila izveštaj o radu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Prema tom izveštaju, ukupna stopa kriminaliteta u Novom Sadu je smanjena.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave Stevan Jarić, kaže da je smanjen broj krađa, ali je broj ubistava i teških ubistava porastao za 18 odsto. U 2014. godini počinjena su 1.162 krivična dela manje nego u 2013. godini, a ukupno je rasvetljeno oko 9.000 krivičnih dela.

Jarić je istakao da je smanjen broj maloletnika koji su počinili krivična dela i ocenio da je smanjenje ukupne stope kriminaliteta rezultat saradnje s drugim policijskim upravama i kadrovskih promena u policiji.

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da Novi Sad nije najgori u našoj zemlji po pitanju bezbednosti, što potvrđuju i statistički podaci, ali je istovremeno naglasio da se očekuju još kvalitetniji rezultati Policijske uprave i drugih organa kako bi se građani osećali maksimalno bezbedno.

Vučević je istakao da je uočljiv pozitivan pomak u odnosu na prethodnu, naglasivši da posebno ohrabruju takvi podaci iz prvog ovogodišnjeg kvartala, koji su još bolji.

Gradonačelnik je podsetio da je tek u drugoj polovini prošle godine u Novom Sadu angažovano još 300 policajaca koji su završili obuku, tako da cela godina nije pravi pokazatelj kada je reč o ostvarenim rezultatima u očuvanju bezbednosti u gradu.

Na predlog Udruženja građana "Istina-Tamarin zakon", Skupština je prihvatila da se prva nedelja u aprilu obeležava kao nedelja bezbednosti mladih.

Odbornici su usvojili i izveštaj o radu gradskog ombudsmana u prethodnoj godini, kao i ostavku zaštitnika građana Aleksandra Grujića koji je postao javni beležnik.

Doneta je i odluka da se pokrenu javni konkursi za izbor direktora nekoliko javnih preduzeća. Radi se o direktorskim mestima u "Vodovodu", "Urbanizmu", "Toplani", "Lisju", "Zelenilu", "Putu" i GSP-u, odnosno preduzećima u kojima su vršioci dužnosti direktora imenovani nakon kadrovskih izmena prošlog leta.

Skupština grada dala je saglasnost na izmene planova poslovanja nekoliko javnih preduzeća i dala saglasnost da Novosadska toplana poveća broj zaposlenih sa 322 na 335. Naime, ovo javno preduzeće dobilo je dozvolu republičke Komisije da primi nove radnike i to zbog početka rada novog kotla u Toplani "Sever".

Gradski parlament je dao odluku o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta i ovaj dokument bi trebalo da ubrza proceduru izdavanja građevinskih dozvola.

 

 

 

  • 31.03.2015 06:43
    U jeeeeeeeeeeee...
    Ne mogu da verujem koliko nam je bolje. Prosto me sramota!
    Pa svaki puta se taj kriminal smanji za nekih 10-20%. Pa oće l' štagod ostati od kriminala koliko se smanjuje? I šta će nam onda policajoti raditi kade ne bude više kriminalaca? Oće l' sami sebe poćet' apsit?
  • Pele

    28.03.2015 17:27
    Da rezimiramo...
    Manje je sitnih lopova i secikesa u gradu, a više pravih ubica i okorelih kriminalaca! A maloletnici su napunili 18 i usavršili se !
    Šta je razlog otkrite i sami!
  • stanovnik malog Galskog naselj

    28.03.2015 15:52
    Pa koga vi z....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.