Vojvođanske demokrate biraju lidera

Izbori za predsednika Pokrajinskog odbora DS-a su u toku i glasaće se do 19 časova u 45 opštinskih i gradskih odbora. 
Izbori za predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stanke su u toku i glasaće se do 19 časova u 45 opštinskih i gradskih odbora.

U trci za predsednika su Miroslav Vasin i Branislav Bugarski.

Vasin je aktuelni predsednik koji je na toj funkciji pre dve godine nasledio Dušana Elezovića, a ujedno je i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Bugarski je sekretar za međuregionalnu saradnju.

Ovo je prvi put da se lider vojvođanskih demokrata bira neposredno. Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je da je novim stranačkim statutom predviđeno da se stranački organi biraju neposredno, odnosno bez delegata.

Jerkov je navela i da je u nekim opštinskim odborima rukovodstvo već birano u skladu sa statutom, odnosno neposrednim glasanjem članstva, a da će danas to biti prvi put urađeno na nivou Vojvodine. Prema njenim rečima, pravo glasa imaju svi članovi stranke koje su platili članarinu.
  • Fox

    28.03.2015 22:44
    bez tenzije,Pajtic je sve uredio da pobedi Miroslav Vasin!
  • Jole

    28.03.2015 21:29
    sramno je to sto je Pajtic nalozio smenu Marte Takac a nije sposoban ni tradicionalne simbole da izglasa.
  • Imre

    28.03.2015 18:53
    I ŠTA ONDA?
    Šta vam znače izbori unutar stranke kada nemate podršku naroda. Ako vam je Aleksandra Jerkov merodavna da daje neke procene, onda ste postali najjadnija stranka u Srbiji. Narod je vlast a ne Vasin i njemu slićni pilićari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.