Novosađani u akciji "Sat za našu planetu"

U Novom Sadu večeras je održana akcija "Sat za našu planetu 2015" jednosatim gašenjem dekorativne rasvete na više lokacija u gradu, na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Varadinskom mostu.
U Novom Sadu večeras je održana akcija "Sat za našu planetu 2015" jednosatim gašenjem dekorativne rasvete na više lokacija u gradu, na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Varadinskom mostu.

Novosađani su, na poziv organizatora manifestacije, učestvovali u akciji isključivanjem svetala u svojim domovima, od 20.30 do 21.30 sati.

Grad Novi Sad je zvanično podržao akciju tako što je na sat vremena pogašena dekorativna rasveta na Gradskoj kući, zgradama Srpskog narodnog pozorišta i Vojvođanske banke, oko Saborne crkve i Župne crkve Imena Marijinog kao i na poslovnom centru "Apolo".

Posle isključenja osvetljenja na Trgu slobode u 20.30 časova građani okupljeni kod spomenika Svetozaru Miletiću upalili su sveće u obliku broja 60+ i u obliku bicikla.

Volonteri su delili kartonske sijalice na kojima su ispisane ekološke poruke i navike za budućnost, a članovi grupe "Haos amateri" i trupe "Flau" priredili akrobatski ples.

Akciju je podržalo Udruženje "Novosadska biciklistička inicijativa" čiji su članovi, zajedno sa sugrađanima, vozili eko rutu "Sat za našu planetu 2015 - bajsom", od Limanskog parka preko dunavskog keja do Trga slobode.

Akcija "Sat za našu planetu" u Novom Sadu dobila je podršku i od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
  • -

    29.03.2015 20:33
    -
    sbb je stedeo pride.
    nisu pomerili casovnik pa je doslo do prekida u celoj drzavi
  • -

    29.03.2015 07:43
    -
    aman, ovo je jos jedna biciklisticka inicijativa

    pomerili ste kazaljka. sta jos vise hocete?
  • 28.03.2015 22:38
    dajte prvo da živimo!
    Apsoluna akcija za pozdraviti, bez toga nam u stvari nema budućnosti...ali čini mi se da novosađani, ophrvani dnevnim problemima kako preživeti do sutra sa svima oko nas koji nas pljačkaju, jednostavno ne "dobacuju" do globalnih problema, sem javnih ustanova nije baš bio mrak po kvartovima...neopravdano ali razumljivo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.