FOTO: Kradu se i ograde oko dečijih igrališta

Na dečijem igralištu, namenjenom za najmlađi uzrast, u blokovskom prostoru kod Bulevara kneza Miloša na Novom naselju ukradena je većina drvenih letvi iz ograde.
Na dečijem igralištu, namenjenom za najmlađi uzrast, u blokovskom prostoru kod Bulevara kneza Miloša na Novom naselju ukradena je većina drvenih letvi iz ograde.

Kako pričaju roditelji koji ovde dovode decu, letve nisu ukradene preko noći, već su delovi ograde nestajali parcijalno. Lopovluk i dalje traje i uskoro će nestati kompletna ograda.

Ove letvice samo su deo javnog urbanog mobilijara koji se svakodnevno krade za lične potrebe.

Ne tako davno, u ovom novosadskom kvartu je čitav jedan zeleni deo opustošen krađom klupa. Klupe često nestaju sa šetališta, nove su, kvalitetne i lepe na oko, dobro dođu za ispod nekog drveta na nekoj vikendici. Neki se ne libe ni da ih sakriju posle krađe pa je tako jedan stanar iz prizemlja samo prefarbao braon u zelenu i postavio je na svojoj terasi.

Sve se krade što može lako da se odnese. Pa čak i daske za sedenje na autobuskim stajalištima.

Da se krade sve potvrđuje i poslednji slučaj sa Novog naselja gde je iz cvetne gredice na šetalištu ukradeno 15, od 150 zasađenih ruža, koje je trebalo da oplemene kvart. Moralo je da se oglasi i Gradsko zelenilo apelom da Novosađani ne kradu cveće koje se sadi na javnim prostorima kako bi grad bio lepši i uređeniji. Neki ipak ne razmišljaju tako kratkročno kao oni što kradu ruže, već žele da im javna svojina donese dugoročnu korist pa preko noći odnesu tek posađene mladice drveća.

O nečijoj mahnitoj ideji krađe rešetaka i poklopaca sa šahtova, po čemu bi Novi Sad mogao da stekne svetsku slavu i daleko veću nego što je to bilo sa svetom vodicom, u poslednje vreme manje se piše. Jer se rešetke sada zaključavaju katancima i vežu debelim lancima. Ali te krađe su već iz domena organizovanog kriminala, a inicijatori su slučajevi za psihijatre.

Ove sitne, na koje više niko ni ne obraća pažnju, one za koje se ni po zakonu prekršajno ne odgovara, one su ipak nešto drugo. A zebeležene su u samo jednom kvartu, samo jednog velikog grada. (S.K.)

  • bojan

    06.04.2015 11:32
    Kradu politicari , krade narod ... nema tu razlike.
  • Mile

    06.04.2015 10:43
    Nekad !
    Nkad se islo u zatvor za kradju kokoske jer je to bila velika steta.Ko danas odredjuje visinu stete za koju se ide u zatvor?
    Pod hitno ostrije kaznjavati za sitne kradje i prekrsaje, jer su lopovi uveliko uzeli maha a drustvo tromo reaguje.Imamo mi, dosta zapustenih povrsina koje se moraju kultivisati,neka bagra radi bilo humano ili ne ali ce biti drustveno korisno !
  • ja

    06.04.2015 10:27
    Ne znam
    Stvarno šta vi očekujete? Kakva vlast takav narod. Lopovi = lopovi. Ne može drugačije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.