"Stanovi za izbeglice biće u Veterniku"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će stanovi za izbegla i prognana lica u Veterniku biti izgrađeni uprkos velikoj negativnoj kampanji kojoj je poslednjih dana izložen taj projekat.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će stanovi za izbegla i prognana lica u Veterniku biti izgrađeni uprkos velikoj negativnoj kampanji kojoj je poslednjih dana izložen taj projekat.

Vučević je povodom 20. juna, Međunarodnog dana izbeglica, rekao novinarima da već osam godina Grad Novi Sad nije povukao sredstva za izgradnju stanova za izbeglice koje je obezbedio Komesarijat za izbeglice.

"Oni koji ništa nisu učinili da se realizuje projekat izgradnje stanova za izbeglice, iako je Komesarijat obezbedio sredstva još pre osam godina, sada kritikuju planiranu izgradnju stanova u Veterniku, kao što kritikuju sve drugo što se radi, jer bi izgleda oni bili najsrećniji da se ništa ne radi i da Srbija ne ide napred. E i njima i svima drugima poručujemo da ćemo istrajati na tom projektu i da će stanovi biti sagrađeni", rekao je Vučević.

On je dodao da mu nije jasno da u Veterniku - naselju koje je primilo najveći broj izbeglica, ima onih koji se protive izgradnji stanova za izbegla i prognana lica.

"Ponavljam, stanove u Veterniku ćemo izgraditi, kao što ćemo u tom naselju izgraditi i park i sve ono što je neophodno za kvalitetan život naših sugrađana, a što trenutno nedostaje", naglasio je Vučević.

  • Breg

    22.06.2015 19:57
    Komsija
    Kao prvo DS nema nikakve veze sa ovom akcijom.Ideja je krenula od gradjana Veternika i nema veze sa politikom.Kao drugo niko u celoj ovoj prici nije protiv izbeglica kako SNS predstavlja a narod koji je neupucen poverujeu ,vec samo protiv pravljenja zgrade na mestu predvidjenom za park.Napravite vi ne 250 nego 2500 stanova i slobodno u Veterniku ali nemojte na tom mestu.Hvala bogu ima toliko mesta u Veterniku pa kad je tokom devedesetih Veternik primio brat bratu 10 000 izbeglica neka dodju jos 2000 zivi i zdravi bili.
  • v

    22.06.2015 16:05
    @Krstan - ja predlažem da-
    mi Srbi što dođosmo u Vojvodinu,bežeći od progona iz BIH i Hrvatske,idemo u beli svet, a neka ovde nasele emigrante. Možda će vojvođani biti srećniji.


    ko je imao posla s vama ni pakao mu neće teško pasti,plaćam ti kartu!
  • Aleksa

    22.06.2015 09:45
    Cekaj ...
    Nisam u toku, kod nas je rat zavrsen valjda pre 20 godina, jel to za ove sto dolaze iz Sirije ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti