Svetski dan muzike i u Novom Sadu

Pod sloganom "Promenada našeg grada", a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, danas će i Novi Sad biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se se slaviti i promovisati muzika.
Pod sloganom "Promenada našeg grada", a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, danas će i Novi Sad biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se se slaviti i promovisati muzika.

Drugačiji od uobičajenih muzičkih festivala, Svetski dan muzike je događaj besplatan za publiku i otvoren za sve učesnike – amatere i profesionalce koji žele javno da nastupe.

Popularne numere iz sveta klasične, ali i zabavne, pop, funk, disko i džez muzike posetioci će slušati sa keja, dok će male i velike scene biti postavljene na Brodu "Zeppelin".

U 11 časova na "Zeppelinu" počinje program za najmlađe pod nazivom "Karneval životinja", a predstavlja scensko-muzički projekat u koprodukciji SOMUS-a i Akademije umetnosti u Novom Sadu. Realizaciju programa je podržao Francuski institut u Srbiji.

U 20.30 časova nastupa Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodina, a na programu su domći i strani hitovi zabavne, pop i umetničke muzike.

U 22 časa nastupiće novosadski sastav "Hercenšlus", a na programu je "laloški sving".

U 22.30 je na redu Novosadski Big Band, a izvodiće disko, pop, rok i fank muziku.

"Svetski dan muzike ne poznaje socijalne, starosne, statusne niti bilo kakve druge barijere i kako za učesnike, tako i za publiku pruža mogućnost slobodne komunikacije i sticanje posebnih iskustava i jedinstvenih doživljaja kroz muziku", navode organizatori i pozivaju sve Novosađane na žurku.

  • limanac

    21.06.2015 08:53
    lokacija
    mislim meni lokacija savršeno odgovara ali brate tamo tako smrdi....
    ko je tamo smislio manifestaciju očigledno ne zna da je tu tzv. "mala govnara"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti