Bokan klubovima podelio oko milion dinara bez konkursa

JP "Urbanizam" je za šest meseci prošle godine dao 11 donacija i potrošio skoro milion dinara bez konkursa.
JP "Urbanizam" je za šest meseci prošle godine dao 11 donacija i potrošio skoro milion dinara bez konkursa.

U vreme dok je direktor preduzeća bio predsednik pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislav Bokan, najviše donacija otišlo je klubovima borilačkih veština, pa su po 100.000 dinara dobili Klub za fitnes i ekstremne sportove Fit-plus, Džudo klub Omladinac, kao i Bokserski klub Vojvodina iz Novog Sada. Istu sumu iz novosadskog preduzeća dobio je i Klub brazilske džiju-džice Family iz Odžaka.

U LSV smatraju da nije loše da javno preduzeće daje novac, ali tvrde da je sporan način na koji se to radi. "Po kom osnovu neko dobija donaciju od javnog preduzeća s obzirom na to da nema konkursa?", pita Nenad Vezmar, odbornik LSV.

Odbornik DS u gradskog parlamentu Goran Radojev kaže da je besmisleno da firma koja dobija novac iz budžeta daje donacije. "Neshvatljivo je da preduzeće koje za prostorno planiranje od grada godišnje dobije 165 miliona dinara nekontrolisano deli ta sredstva", kategoričan je Radojev.

FK "Vinogradar" iz Ledinaca, mesta u kojem pokret DDD tradicionalno organizuje "Zavičajne dane", takođe je dobio 100.000 dinara. U "Urbanizmu" nisu zanemarili ni kulturu, pa je na račun KUD "Železničar" uplaćeno 100.000 dinara.

Prema podacima Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove, nijedno drugo preduzeće koje posluje u okviru te gradske uprave nije davalo slične donacije. Tomislav Bokan, predsednik pokreta "Dinara-Drina-Dunav" i bivši direktor "Urbanizma", nije za "Blic" odgovorio zašto i po kom osnovu je novac deljen klubovima, ali kaže da je preduzeće poslovalo izuzetno odgovorno i uspešno.

"Vođena je odgovorna, umerena i odmerena politika štednje i restrikcije troškova na svim nivoima sa ciljem da preduzeće ostvari što bolji poslovni rezultat", kaže Bokan.

"Urbanizam" je prestao da daje novac udruženjima i klubovima nakon što je Dušan Miladinović preuzeo funkciju direktora.

  • Zoro

    01.07.2015 17:33
    @P.Dj.L - Šta hoćete?????
    Jos pitas sta hocemo???
    Hocemo da se krkani ne razbacuju novcem Novosadjana. Neka u Hanpjesku doniraju sta hoce (i ovce i novce).
    Hocemo da krkani konacno dobiju zasluzenu robiju, zbog kupovine glasova, uzimanja mita od zaposlenih, zbog bombe pod kolima, zbog kupovine diplome, zbog laziranja manjinske stranke, zbog pretrpavanja JKP "zemljacima", zbog....
    I da oni koji ga drze i podrzavaju, robijaju zajedno sa njim kao sauvesnici. Hocemo da se pare grada (svih nas) ne razbacuju na "gluposti", gok pojedini gladuju.
    Za ove 3-4 godine NISTE URADILI BAS NISTA, osim kuknjave na DS, kao da si u opoziciji. Ali zbog ovakvih krkana cete "pasti".
    BAHATI, DOSTA JE BRE!!!
  • 30.06.2015 18:18
    Ajmo
    Ajde ljudi moji šta još treba da se desi pa da shvatimo da nas ovi j..u u mozak ajmo svi zajedno, dosta! nedajmo da nas gaze ne prodajmo se za tepsiju ribe prokle će nas oni što dolaze posle nas
  • sveštenik

    30.06.2015 16:30
    pravoslavni
    a jedinstvo rumenka?
    sangaj?
    crkva na detelinari?
    nije donacija specijalitet tomislava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti