Ekipa filma "Hiljadarka" na premijeri u Novom Sadu

Glumačka ekipa filma "Hiljadarka" reditelja Nenada Đurića, na čelu sa mladom bosanskom glumicom Aidom Bukvom sinoć je gostovala u Novom Sadu gde je film prvi put prikazan.
Glumačka ekipa filma "Hiljadarka" reditelja Nenada Đurića, na čelu sa mladom bosanskom glumicom Aidom Bukvom sinoć je gostovala u Novom Sadu gde je film prvi put prikazan.

Pretpremijeru ovo ostvarenje imalo je na Sarajevo Film festivalu, a publika je do sada imala priliku da ga gleda još i u Beogradu, Zagrebu i Tuzli.

Radnja se odvija u malom gradiću u Bosni, godina je 1955-a i Tito je najbitniji čovek u zemlji. Glavni glumac Atif Kurtović (Branislav Trifunović) nasledio je očev posao u rudniku, ali odbija da nastavi porodičnu tradiciju i da odlazi u jamu. Njegov život se menja kada ga odaberu kao lice koje će biti na novoj novčanici od 1.000 dinara. On odlazi u Beograd, upoznaje Tita i postaje najvažnija osoba u svom selu. Ubrzo se zaljubljuje u devojku koja se predstavlja kao Hiljadarka (Aida Bukva) i njegov život se opet menja.

Atifov najbolji drug je poštar Fade kojeg igra Moamer Kasumović, glumac kojeg mnogi znaju po ulozi Damira u seriji Lud, zbunjen, normalan. On kaže da je zadovoljan dosadašnjim utiscima publike. - Možda ja to shvatam previše lično, ali mislim da su za sada komentari veoma pozitivni. U Bosni je za 7 dana prodato 10.000 karata, što je veliki uspeh - kaže Kasumović.

U filmu igraju još Milutin Mima Karadžić, Nikola Kojo, Željko Pervan, Slaven Knezović i mnogi drugi. Film Hiljadarka od juče je na redovnom repertoaru Arene cineplex.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti