Kampanja protiv bubica na ispitima

Cilj kampanje je da se studentima pokaže da je najveća vrednost ulagati u znanje, a time i u budućnost.
U okviru Fakulteta tehničkih nauka pokrenuta je kampanja "...Ne vrede bubice".

Cilj je da se studentima na delu pokaže da je najveća vrednost ulagati u znanje, a time i u budućnost, a ne u opremu za bubice.

Inicijator akcije docent Bojan Lalić, direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment kaže da će se u saradnji sa kompanijama u Srbiji napraviti ciklus predavanja i radionica karijernog savetovanja. - Predavanja i radionice su zamišljene tako da studenti čuju, razgovaraju, urade testove ili slično sa zaposlenima gde će odmah moći da uvide šta kompanije traže, a to definitivno niје učenje preko bubica. Prvu radionicu savetovanja o karijeri organizujemo u saradnji sa kompanijom Continental iz Subotice pod nazivom "Budućnost u zapošljivosti" - objašnjava Lalić sa nadom da će studenti shvatiti pravu vrednost studija, saradnje sa privrednom, stručne prakse, itd.   

Prva radionica karijernog savetovanja kompanije ContiTech Fluid Serbia (deo Continental grupe) biće održana u ponedeljak 9. novembra u amfiteatru A1 zgrade ITC-a. Sem predstavljanja kompanije biće predstavljen i program prakse ProDriver IV.

Studentima je preporučeno da ponesu svoju biografiju. Radionica traje od 9:15h do 13:15h.

  • NN

    06.11.2015 21:05
    @C114
    Ne pustajte ih da prepisuju!!! Tako se stvaraju idioti koji ne znaju sta znaju niti imaju samopouzdanja I u to malo sto znaju.

    Pre ~20g su mi poklonili drzavni ispit u NS. Niko menije pripremio za taj ispit u veoma vidjenoj firmi. Instruktor me pitao 3 pitanja I odgovorio odmah za mene. I dali mi certifikat da imam polozen strucan ispit! Osecao sam se zbunjeno I odvratno! I nesigurno, naravno.
    Sada sam u inostranstvu ~20g I radim kao inzenjer. Niko mi nista nije poklonio niti znaju ko su mi otac I majka. Niti okle su. Nego sam sve posteno odradio I zaradio. I osecam se fenomenalno zbog toga! I znam da prosecan, obican, nista spec, student sa FTN-a moze da bude solidan inzenjer na zapadu. Sve sa licencom I pitanjima "where are you from" ("okle si ti") kada nesto dobro uradim? Pozdrav
  • C114

    06.11.2015 19:19
    Pustite decu na miru, neka prepisuju i tako ih ceka gorka istina sta mogu sa tom diplomom kada zavrse fakultet.
  • DonJuan

    06.11.2015 17:52
    Zapravo, u ovoj drzavi je promasena investicija ulagati u svoje znanje, osim ako to znanje ne uspes da unovcis negde preko. Ovde ce jos dugo najbolji biznis biti clanstvo u svim politickim partijama istovremeno, a vase znanje i umece ce se ceniti koliko i probusen kondom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti