Vučević najavio preispitivanje rada uprave Spensa i Zelenila

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će se preispitati rad rukovodstva Spensa i Gradskog zelenila nakon odluka da se iznajme Sajmište i Štrand.

Vučević je izjavio da će se preispitati po kom osnovu je Spens iznajmio celo Sajamište, odnosno Zelenilo gradsku plažu, koje su javne površine, zbog čega se građanima naplaćuje korišćenje tih prostora.

"Preispitaćemo da li je Spens mogao da iznajmi celo Sajmište tako da građani nemaju mesta. Videćemo zašto se građanima naplaćuje ulaz na Štrand ako posle na plaži moraju da plate ležaljke jer nema ni metar slobodnog prostora na pesku. Sve će to Grad da ispita, jer ni Spens ni Štrand nisu vlasnici tog zemljišta, već Novi Sad i njegovi građani. Ako oni misle da sam ja tek tako reagovao prošle nedelje, sad će videti šta ćemo i konkretno da uradimo. Sve ćemo dovesti u red i više niko od njih neće upravljati javnim površinama. Grad će donositi odluke o korišćenju tih površina, jer se sad postavljaju pitanja što se naplaćuje ulaz na Štrand ako se sve na plaži iznajmljuje i komercijalizuje, odnosno ko je Spensu dozvolio da iznajmi celo Sajmište. Baš me briga da li je direktor član Srpske napredne stranke ili neke druge partije", naveo je Vučević.

Podsetimo da su se građani nedavno pobunili što je Sajmište dato u zakup iako je decenijama bilo otvoreno za sve Novosađane. Građani su se pobunili i zato što su se komercijalni sadržaji na Štrandu toliko proširili da skoro uopšte više nema slobodnog prostora.

  • Novosađanin

    27.07.2016 13:55
    Sekretarica Dušanka Malbaša
    Neverovatno je, kojom je metodom došla do mesto sekretarice Spensa. O njenom zapošljavanju bi se mogao napisati roman. Istina je da je niotkuda došla i postavljena za sekretaricu Spensa. To samo ona i Branislav Pomoriški znaju koju metodom?
  • Poznato

    10.06.2016 13:37
    Tresla se gora, rodio se miš. Kao i sa čika Miškom i tv pretplatom.
  • @ZAR

    10.06.2016 08:25
    "Drugačije bi bilo da SNS nije osvojio vlast, i da su onda druge stranke poslale inspekcije u sva preduzeća e onda bi to bila druga pričai prava kontrola kao što su oni koji su sad na vlasti učinili krajem 2012. godine."

    Ne. To ne bi bila druga priča. To bi bila ISTA priča koju nam pričate od vajkada, a samo se smenjujete. ISTI ste svi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.