Bez pomaka u sprečavanju zloupotreba službenih vozila

Iako je prošlo godinu dana od kako je Skupština grada usvojila mere u cilju smanjenja zloupotrebe službenih vozila, skoro ništa nije urađeno.

Istraživanje portala 021 je pokazalo da većina gradskih preduzeća u svojim izveštajima o poslovanju nema podatke o vozilima i trošenju goriva, a jedini svetli primer je Gradsko saobraćajno koji je čak uspelo da uštedi. Ovome treba dodati da je Gradsko veće pre nekoliko meseci usvojilo i pravilnik o trošenju goriva, ali o toj temi niko nije želeo da govori.

Naime, u Gradskom veću su na pitanja 021 o preduzetim merama naveli da se obratimo Skupštini grada iako gradski parlament nije nadležan za sprovođenje zaključaka za koje su glasali odbornici. Nismo dobili ni odgovor na pitanje koje su sve mere preduzete da se spreči zloupotreba službenih vozila.

Podsetimo, posebno formirano radno telo posle više od godinu dana istrage utvrdilo je da se službena vozila javnih preduzeća zloupotrebljavaju i da se prave veliki troškovi. Na Skupštini grada je tada naloženo Gradskom veću da primeni niz preporuka, između ostalog, da se donesu akti koji regulišu korišćenje službenih vozila, da se sva vozila brendiraju sa jasnim nalepnicama koje pokazuju da pripadaju preduzećima ili upravi, da Gradsko veće formira posebno radno telo koje će konstanto pratiti sprovođenje ovih preporuka, itd.

Sve preporuke možete pročitati OVDE.

  

  • Сртемац

    03.08.2016 17:40
    Смешна Држава.
    Ово је смешна Држава и свака одлука локалних институција је смешна.Ономад је бивши директор Водовода са својим шофером Жугом одлазио до Барселоне и Париза фирминим колима у потрази за стратешким партнером,којег никад није нашао.Наравно Жуга и шеф су инкасирали лепе цифре за дневнице,кажу и до 7000 евра.Наравно преко Азурне обале је било најатрактивније и гле чуда никад се ником ништа није десило.Авионом се путује пар сати,а они су путовали пар дана,без ефекта.Наравно ни тад се оснивач није мешао у свој посао.Дрскост је достигла израдом магнетних налепница за кола.Некад се у Водоводу само Директор возио службеним колима,а данас и фризерке и конобари и фалсификовани менаџери.Овај народ није нормалан док све ово немо посматра и ПЛАЋА.
  • Odbornici

    03.08.2016 08:00
    Sada samo još trebaju da se zaposle preostali odbornici i da im se daju službeni automobili. Jeste da su kupili školu , a do juče su prodavali pljeskavice i ćevape po kvantašu. Napredno nema šta, tako će te i proći na predsedničkim izborima!!!
  • Naprednjak

    03.08.2016 07:56
    E moj gradonačelniče, prvo moraš svojima da zategneš pa da ideš dalje. Lasica ti ne izlazi iz auta Čistoće, čak ne dolazi na posao.Sramota za čega smo glasali i izvlačili ljude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.