Grad konačno regulisao korišćenje službenih vozila

Gradsko veće konačno je donelo pravilnik o korišćenju službenih vozila lokalne uprave.

Ova odluka je usledila nekoliko meseci nakon što je posebna komisija Skupštine grada utvrdila da se u javnim službama vozila uglavnom koriste mimo normi, odnosno skoro dve godine od kako je revizorska kuća pregledajući budžet utvrdila da je svih 69 vozila Gradske uprave trošilo više goriva od normativa. U izveštaju revizora se tada konstatovalo da su neki imali "ekstremno veliku potrošnju goriva" do 131 odsto u odnosu na predviđenu.

Pravilnik koji je usvojilo Gradsko veće predviđa da se gorivo nabavlja samo kod dobavljača koji će biti biran na period od godinu dana putem javne nabavke, da za svako putovanje vozač mora da ima putni nalog i da prilikom kupovine goriva uzme fiskalni račun. U pravilniku je tačno definisano koliko koje vozilo uprave sme da troši na 100 kilometara, kao i da se vodi posebna evidencija o potrošnji, pri čemu se svakog meseca prave posebni izveštaji. Već 15. januara  moraju se podneti izveštaji o utrošku za celu prethodnu godinu.

Pravilnik dozvoljava da potrošnja može biti do 20 odsto veća u naseljenom mestu, odnosno 30% na otvorenom putu. U slučaju da se primeti povećana potrošnja na nekom službenom vozilu, gradska uprava će formirati posebnu komisiju koja je ispitati slučaj i ukoliko se ustanovi prekomerna potrošnja protiv vozača će biti pokrenut disciplinski postupak.

Autor: 021.rs

  • Kaja

    23.01.2016 09:46
    A kada bi im neko zabranio da parkiraju u pešačkoj zoni, na Trgu sloboge, ispred Gradske kuće? Za ne mogu glavonje malo da prošetaju do fotelja?
  • Sofia

    22.01.2016 21:43
    A sta cemo sa SPI drugarima koji bpze 24 h sluzbena kola vodoovoda ko da su njihova? I jos poskidali nalepnice sa kola
  • Toma

    22.01.2016 21:25
    Uvesti pravilo da sva službena vozila moraju biti vidno obeležena kao takva. Sa zadnje i bočnih strana, lepo velikim slovima natpis čije je vozilo "JKP taj i taj", "Grad Novi Sad - Uprava za ..." itd...

    Kakav disciplinski postupak je pretrpeo onaj sivonja što je mortus pijan slupao gradsku škodu i povredio dvoje ljudi? Nikakvu jer je vaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti