Uprkos obećanju i dalje ništa od igrališta na Limanu III

Dečje igralište i teren za košarku na Limanu III, koji su uklonjeni zbog izgradnje Muzičke i Baletske škole, još uvek nisu premešteni na drugu lokaciju kako je pre mesec dana najavljeno u Zavodu za izgradnju grada.
ZIG je, nakon inicijative roditelja i pitanja našeg portala izdao saopštenje u kom su naveli da će igralište biti premešteno u dvorište između Šekspirove i Ulice Narodnog fronta. Tada su naveli da će biti potrebno dve nedelje za popravku rekvizita, nakon čega će igralište biti postavljeno. Ostaje nepoznato kako su se dve nedelje pretvorile u mesec dana, pošto nam nisu odgovorili na pitanje zbog čega igralište nije postavljeno, kao ni kada će to biti učinjeno.
 
Naime, roditelji koji su dovodili decu u dvorište oivičeno Bulevarom cara Lazara, te ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šekspirovom, nakon rušenja igrališta pokrenuli su inicijativu da se ovo igralište premesti na drugu lokaciju. 
 
Roditelji su sastavili i pismo koje su, zajedno sa imenima potpisnika, poslali gradonačelniku Milošu Vučeviću. Oni su naveli da su razočarani da njihova deca u 21. veku ostaju uskraćena za ljuljaške, klackalice, tobogane i sportske terene.
 
"Deca grcaju u suzama, očajna su, jer odrasli ne razumeju kakva nepravda im je učinjena. Pitamo se da li će naša deca ikada moći da vole naš grad na način na koji ga volimo svi mi kojima je to bilo pruženo i znamo koliko nam je značilo, kada im je oduzeto ono čemu su se najviše radovali? Deca, nažalost, ne mogu da vide značaj nečega što će im možda biti važno za deset ili 20 godina, već prepoznaju brigu i pažnju na svoje aktuelne potrebe. Želimo da sva deca vole svoj grad kao što ga volimo svi mi koji smo u njemu odrastali u srećna vremena. Duboko verujemo da naša deca ne zaslužuju ništa manje od nas", navodi su u pismu roditelja. 
 
Radovi na izgradnji Baletske i Muzičke škole počeli su pre šest nedelja, kada su uklonjeni igralište, tereni, ali i stabla koja su se nalazila na parceli, o čemu možete čitati OVDE.
  • Odgovor mami

    24.08.2016 13:06
    gospojo
    Gospojo mama, nije problem građenja muzičko-baletske škole, nego je problem lokacija i šta je sve uništeno da bi se ona izgradila.
    Problem lokacije jeste to što će učionice biti na 5 metara od prozora i terasa stambenih zgrada, što će Muzičko-baletska škola biti tik uz obdanište gde deca spavaju.....
    Problem lokacije je što su uništeni tereni za fudbal i košarku, igralište za decu, parking, ukoliko se roditelji pitaju zašto igrališta nisu do sad premeštena, odgovor je jednostavan:
    da su bili tog dana kad su "skidana" u 05 časova ujutro videli bi radnike koji su ih skroz pokidali, isekli.......tako da ih je ne moguće vratiti jer je sve uništeno.
  • Mama

    24.08.2016 08:31
    "Gospodi" sa Limana verovatno vise odgovara kad otvore prozore da cuju turbo folk muziku. Prosetajte gospodo nekad kroz Njegosevu ulicu, ako uopste znate gde se nalazi. Pa udjite u sadasnju muzicku skolu da cujete muziku i da vidite gde ta deca vezbaju. Ne bunite se kad se prave trzni centri, kad se bacaju pare na koncerte tzv. pevaca a kad treba da se ulozi, samo malo, jednom u sto godina, u kulturu, to je onda katastrofa! A prvi se busate u grudi i pricate kako je Novi Sad srpska Atina a kulture i umetnosti ni za leka. A sto se tice decijih igralista, bar njih ima ih na Limanima! Pa protegnite malo noge!
    Ili komentare pisu samo oni kojima nije stalo do pravog novosdskog duha?
  • makijaveli

    23.08.2016 13:14
    ima toga jos
    Tamo je igraliste barem postojalo, pa ce valjda da se smiluju i da ga ponovo postave. Sta reci za decu koja zive u blokovima zgrada u ulicama Kace Dejanovic i Seljackih buna na Novom naselju, koji uopste nemaju igraliste, iako izmedju njih postoji velika zelena povrsina kao idealna za to. Da bi dosli do nekog igralista moraju da predju jedan od 3 prometna bulevara.
    Zatyo se dosta dece okrece dvoristu zabavista ili skole, a to nisu igralista za malu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti