Skupština Vojvodine u četvrtak o tradicionalnim simbolima pokrajine

Peta sednica Skupštine Vojvodine održaće se u četvrtak u 10 časova, a na dnevnom redu nalazi se nekoliko tačaka.

Najznačajnija je predlog pokrajinske odluke o izgledu i korišćenju simbola Pokrajine, čiji amandmani su raspravljani na današnjoj sednici skupštinskog odbora. Članovi odbora su većinom glasova dobili pet, a prihvatili jedan amandman na predlog odluke i kao takav, dokument će biti razmatran u četvrtak.

Pokrajinski poslanici u četvrtak će raspravljati i o trošenju budžeta Vojvodine za proteklih šest meseci, kao i o novom direktoru Garancijskog fonda Vojvodine. Na dnevnom redu su i predlog odluke o žalbenoj komisiji APV, kao i predlog odluke o JP "Zavod za urbanizam Vojvodine".

Razgovaraće se i o izveštaju o radu i završnom računu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima za 2015. godinu i o predlogu sporazuma između Vojvodine i uprave Almatinskog regiona u Kazahstanu.

Pomenuti tradicionalni simboli Pokrajine predmet su višemesečne rasprave opozicije i vladajuće koalicije, koja je po dolasku na vlast inicirala njihovo usvajanje.

Tradicionalna zastava Vojvodine, iako još uvek nije usvojena, osvanula je na Pravnom fakultetu pre nekoliko dana, a fotografije možete pogledati OVDE.

  • Mislilac

    12.09.2016 21:21
    Pomoć
    Da li je taj koji je dizajnirao "novi" izgled zastave, sam osmislio ili mu je neko pomogao!?
  • V

    12.09.2016 17:47
    -
    postojeća, aktuelna vojvođanska zastava ioanko već suviše liči na srbijansku trobojku da je ovo uvođenje tzv. "tradicionalne" zastave koja nema nikakvu tradiciju potpuno suludo i usmereno protiv vojvođanske specifičnosti
  • Новосађанин

    12.09.2016 17:46
    има битнијих ствари
    Човек би помислио да би ко зна колики број партијских функционера на државној плати и у Новом Саду запослених, рушење града (које траје још од доласка комуниста), корупција, уништавање тврђаве од стране Егзита (подржавам музички фестивал, лепа је ствар за младе, али не на месту историјског споменика) итд. итд. изазвао неку озбиљнију акцију од стране градских власти, а не небитно питање која ће нам бити градска застава и грб.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti