Novi Sad u samom finalu izbora za Evropsku prestonicu kulture

Novi Sad je ušao u samo finale takmičenja za Evropsku prestonicu kulture 2021, saopštili su predstavnici Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada.

Ishod će se znati 13. oktobra, kada će konačna odluka biti doneta u Briselu. O prestonici kulture odlučuje nezavisni panel koji čini deset stručnjaka.

Kako je rečeno, jedan od osnovnih ciljeva projekta Novi Sad 2021 je reintegracija Srbije u evropski kulturni prostor i jačanje kulturnih veza sa evropskim umetnicima, organizacijama i kulturnim menadžerima.

- Programski koncept kandidature ima izraženu evropsku dimenziju. Četiri simbolička mosta i osam tema koji su stavljeni u fokus kandidature, važni su ne samo za Novi Sad, nego i za celu Evropu. Putem novih "mostova", grad Novi Sad će predstaviti, ali i ojačati, svoje kapacitete i potencijale. S druge strane, kandidatura za prestižnu titulu je i jedinstvena prilika da naš grad reši neke od važnih nedostataka i izazova – rekao je predsednik Organizacionog odbora Nemanja Milenković.

Ukoliko Novi Sad ponese titulu, biće to prvi put da grad iz zemlje koja nije članica EU bude proglašen Evropskom prestonicom kulture.

  • Videćemo

    05.10.2016 12:36
    ako
    Nadam se da ćemo imati uvid informacijama ko i koliko je novca dobio bez obzira dobili ili ne kandidaturu.
    S obzirom da se samo u 2016. godini radi od oko 30.000.000 dinara.
    Još jedna stvar koja nema veze sa ovom temom, vidim po raznim vestima da nema više LSV likova, jel to zbog toga što učestvujete u ovoj vlasti pa Vam je sve divno i krasno?
  • @Marcus

    05.10.2016 11:44
    Sudeci po tokovima novca iz fonda, kultura u našem gradu se svela na Exit festival. Umetnici komotno mogu da nastave da se krpe, kad ne znaju kome i kako treba da rasporede pare dobijene iz fonda.
  • Marija

    05.10.2016 10:46
    Bravo za Rozica i Nemanju,nadam se da cete uspeti da nam donesete pobedu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti