Novosadski kampus dobija kružnu raskrsnicu i više parking mesta

Saobraćajne površine u studentskom gradu Univerziteta u Novom Sadu u ovoj godini će biti uređene tako da će ovaj kvart dobiti dodatna parking mesta, uređeniji kolovoz i trotoar, kao i jedan kružni tok.

Prema konkursnoj dokumentaciji za izbor izvođača radova, a u koji je 021.rs imao uvid, predviđeno je da se sredstvima Grada i Pokrajine rekonstruiše kolovoz, parkinzi i pešačke staze u ulicama Sime Miloševića, Ilije Đuričića, Zorana Đinđića, Vladimira Perića Valtera, Vase Savića i Jiričekovoj. Predviđeno je i da se na raskrsnici ulica Sime Miloševića i Ilija Đuričića napravi kružni tok.

Ovi radovi se izvode, kako je obrazloženo, jer je u jednom delu saobraćajnih površina u okviru kampusa prethodnih godina već urađena rekonstrukcija, a na preostalom je neophodna ne samo zbog uklapanja sa već postojećim, već i zbog oštećenja nastalih vremenom usled sve frekventnijeg saobraćaja.

U dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) se kaže i da se rekonstrukcija kolovoza u svim ulicama radi u postojećim širinama, osim na raskrsnici ulica Sime Miloševića i Ilije Đuričića, a zbog planiranog kružnog toka.

Takođe, svi parkinzi i trotoari se rade u postojećim gabaritima na delovima ulica gde već postoje, uz korekcije kako bi se dobio pravilan oblik i dimenzije parking mesta. U delu ulica Ilije Đuričića, Sime Miloševića i Jirečekove predviđeno je proširenje postojećih parking mesta i trotoara, a u Ulici Sime Miloševića će se urediti i dva autobuska stajališta koja koristi linija 13 GSP-a.

Nakon završetka svih radova, studentski grad će postati saobraćajna "zona 30", odnosno zona gde je kretanje vozila ograničeno na 30 kilometara na sat.  

Vrednost i početak radova biće poznati kada se završi tender 31. marta.

  • Bane

    03.03.2017 19:39
    @Tanja
    Apsolutno NE bilo kakvog kruznom toku! A pogotovo ne Cara Lazara - Stevana Musica/Zorana Djindjica. Pa univerzitet ima ulicu koja void pored PMFa na ovu malu nesretnu raskrsnicu! Sto su je zatvorili za saobracaj?
  • đokica

    01.03.2017 10:05
    na LIMANU 1
    Vama trebaju KRUŽNI TOKOVI !?Jaki vožaći !?
    Pa i u kružnom toku moraš paziti na LEVU i DESNU stranu,
    da te nebi opalio neki STUDENT u ĐiPU...
  • Tanja

    01.03.2017 08:58
    Alarmantnije!
    Raskrsnica Bulevar Cara Lazara - dr Zorana Đinđića - Stevana Musića je crna tačka! Uključivanje na Bulevar iz dve sporedne ulice je kao igranje ruskog ruleta! Trebalo bi hitno rešiti problem ove raskrsnice uvođenjem kružnog toka, inače će saobraćajne nesreće poput one od pre nekoliko dana postati svakodnevica. (http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronika/156094/FOTO-Dzip-naleteo-na-automobil-kod-Kampusa-dvoje-povredjeno.html).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti