Mesecima se čeka tender za javno-privatno partnerstvo u "Stanu"

Godinu dana od prvog pomena javno-privatnog partnerstva i četiri meseca od odluke da se krene u izbor partnera za posrnuli JKP "Stan", nema informacija kada će biti raspisan tender za odabir privatnika koji će dobiti 70 odsto ovog gradskog preduzeća.

Kako 021.rs saznaje, priprema se potrebna konkursna dokumentacija, ali iz vrha gradske vlasti nema inicijative da se postupak ubrza.

Prvi razlog je taj što je u toku predizborna kampanja i procena je da u ovom momentu ne treba raditi ništa oko ulaska privatnog kapitala u javno preduzeće. Drugi razlog je to što je u toku izbor novog direktora "Stana", jer je Miloš Ćurčić vršilac dužnosti. Očekuje se da će Ćurčić biti izabran za direktora i da će to Skupština grada potvrditi na sednici 31. marta.

Podsetimo da je priča o ulasku privatnog partnera u "Stan" pokrenuta prošle godine u toku stečajnog postupka, kada se pojavilo pismo o namerama litvanske firme "Civinity". Ovo pismo i ideja da se preduzeće spase ulaskom privatnika je odožilo stečaj, a onda je i Grad pokrenuo proceduru da se po prvi put u Srbiji dozvoli ulazak privatnog kapitala u javno preduzeće kao većinskog vlasnika.

Grad smatra da je to najbolji način da se spasi "Stan", koji trenutno ima dugovanja od oko 700 miliona dinara. S druge strane, opozicija taj plan osporava jer će Novi Sad tako skoro potpuno ostati bez kontrole nad jednim gradskim preduzećem, ali će ono i dalje naplaćivati spornu "dimničarinu".

  • novosađanin

    10.03.2017 19:19
    lopovluk
    21.novembra 2016. prijavljeno da ne rade 4 od 5 sijalica u Sremačkoj ulici na Paragovu još nije ni jedna zamenjena a radnik stana i njegov šef su podelili njihove brojeve telefona za zainteresovane da će doći da zamene uz malu nadoknadu ! Treba ih ugasiti jer je ovo gradska sramota !
  • Mikula

    08.03.2017 22:22
    JKP
    Mi JKP Čistoću čekamo i duže na privatno-javno partnerstvo.....
  • Lolo

    07.03.2017 18:35
    Gradski otac
    Jkp Stan je preduzece koje treba gradu!Od gore navedene price nema nista!Zivi bili pa videli!Gde ce se partiski paraziti zaposliti,uhlebiti! A,stecaj!Donesen zakon u skupstini 2011 god da u stecaj ne moze otici javno preduzece,moze se likvidirati a,onda osnivac tj grad Novi Sad snosi troskove tj sve dugove!Sve su oni stavili na papir i niko nema petlju da pritisne svojim prstom na taj papir!Zna Milos Vucevic to ,znao je i Pavlicic i.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti