Jelić: Osnivamo Pokret obnove Kraljevine Srbije, podrška Vučeviću

Bivši članovi i funkcioneri Srpskog pokreta obnove, koji su isključeni iz stranke nakon saopštenja da su nezadovoljni istupima predsednika SPO Vuka Draškovića, u Novom Sadu će početi da prikupljaju potpise za novi pokret.
Ceo Gradski odbor SPO sa članstvom, kao i 40 odbora u Srbiji, pristupiće stranci u osnivanju - Pokretu obnove Kraljevine Srbije, nakon što su 3. juna isključeni iz SPO odlukom predsedništva.
 
"Borićemo se za obnovu moderne evropske Kraljevine Srbije, decentralizaciju vlasti u Srbiji, negovanje tradicionalnih vrednosti u našem društvu, a na ekonomskom planu liberalnu ekonomiju i čvrsto vezivanje za Evropsku Uniju i ustrojstvo naše države po modelu najrazvijenijih zemalja zapadnog sveta", rekao je ovim povodom bivši predsednik Gradskog odbora SPO Novi Sad Vladimir Jelić.
 
Pokretu obnove Kraljevine Srbije pristupiće i sva tri odbornika SPO iz Novog Sada, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i direktori javno-komunalnih preduzeća koji su do sada bili članovi SPO.
 
"Nije nas iznenadila odluka Predsedništva SPO, jer ovo telo ne predstavlja nikoga u stranci i birano je od strane predsednika lično, za razliku od Glavnog odbora koji je izabralo članstvo. U donošenju ovakve odluke predsednika SPO, preovladao je njegov strah od članstva i zato sednicu Glavnog odbora nije zakazao, nego umesto toga nas protivstatutarno isključio. Pokret obnove Kraljevine Srbije nastaviće da podržava gradonačelnika Miloša Vučevića u njegovim nastojanjima da reformiše javno-komunalnog sektor, otvori nova radna mesta za nezaposlene sugrađane, kao i da unapredi komunalnu infrastrukturu za prigradska naselja i izjednači uslove života građana u urbanim sredinama i prigradskim naseljima", dodao je Jelić, navodi se u saopštenju.
 
Odlukom Predsedništva, iz Srpskog pokreta obnove isključeni su Žika Gojković, Zoran Milenković i Mirko Čikiriz, bivši potredsednici SPO, Vladimir Jelić, bivši član Predsedništva SPO, kao i Nenad Tomašević, zamenik predsednika Izvršnog odbora SPO, Goran Ivančević, potpredsednik Izvršnog odbora SPO, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora SPO, Vlatković Dragoslav Dragan, predsednik Promotivnog IO SPO i Boban Tolić, član IO SPO, kao i ostalih 33 funkcionera stranke koji su tražili sazivanje sednice Glavnog odbora SPO.
 
Prikupljanje potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije počinje sutra u Novom Sadu, u Radničkoj 20 u 11 časova.
  • /

    08.06.2017 22:02
    /
    Interesantno gledište. Ipak nije. Srpska Vojvodina (Srpsko Vojvodstvo, Srpska Vojvodovina, Vojvodovina Srbija) se pripojila matici Srbiji 25. novembra 1918. na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu. Kada je 1. decembra osnovana Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, Srpska Vojvodina je, kao severni deo Srbije, postala deo Kraljevine. Pozdrav.
  • Maca

    08.06.2017 11:05
    Jelića od cele monarhije jedino zanima provizija.
  • nb

    08.06.2017 07:48
    krajnje je vreme da se neko pozabavi pravom i pravdom u ovoj napacenoj zemlji, kako bi se ovakvi (koji koriste ideologiju za zgrtanje para) konacno zatvorili na duzi period i pokazali mladima da od kriminala nema vajde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti