Revizor će češljati finansije AKV

Novi saziv Upravnog odbora Advokatske komore Vojvodine odlučio je da se angažuje ovlašćena revizorska kuća koja će sprovesti nezavisnu reviziju, a kako bi se otklonile sve nedoumice u pogledu finansijskog poslovanja prethodnog rukovodstva.

Kako je saopšteno, tek nakon toga će biti donet finansijski plan za naredni period. UO AKV je naveo i da se više neće baviti pitanjima koja su bila aktuelna do održavanja izbora u ovoj organizaciji.

Podsetimo, protekla tri meseca obeležio je sukob dve struje u Komori, odnosno starog rukovodstva na čelu sa bivšim predsednikom Srđanom Sikimićem kojem je mandat istekao još u januaru i dela advokata koji su na poslednjoj Skupštini za novog predsednika izabrali Vladimira Beljanskog.

Među mnogobrojnim pitanjima provlačilo se i raspolaganje finansijama s obzirom na to da na računu AKV ima oko dva miliona evra, što je Sikimić pre dva dana potvrdio i rekao da se o novcu domaćinski vodilo računa. S druge strane, dok su trajala prepucavanja, navedeno je da je taj novac deponovan u banci koja je klijent kancelarije Sikimić, a sporno je bilo i plaćanje osiguranja advokata.

Zainteresovane strane u sporu oko rukovođenja Komorom su podnele ili najavile podnošenje tužbi protiv onih drugih. Advokatska komora Vojvodine okuplja oko 1.800 advokata sa teritorije Vojvodine, a postoji već skoro vek i po.

  • @Posle 3 godine

    13.05.2022 14:44
    Posle 5 godina
    I dalje ništa
  • Nadjih vest

    17.10.2020 19:15
    Posle 3 godine
    Nisu izvestili šta je bilo sa revizijim... Ništa...
  • Stari advokat

    08.07.2017 11:39
    Omogućiti upis u imenik advokata samo iz reda advokatskih pripravnika.
    To je najbolje rešenje za struku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.