FOTO: Smeće sa Keja bacaju i u Dunav

Ekipe "Čistoće" nastavljaju sa borbom sa neodgovornim pojedincima koji svaki dan ostavljaju velike količine smeća na Keju, a dosta otpada završi na obali Dunava, ali i u samoj reci.

Radnici ovog preduzeća su jutros uslikali smeće koje je završilo na donjem delu nasipa i jasno se vidi da se radi o velikim količinama plastičnih flaša, limenki, raznih ambalaža i sličnome.

Oni su takođe pronašli i betonsku kantu za smeće bačenu u reku, koja je izgleda nekome smetala, a nalazila se na gornjem delu Keja. Radnici su nakon što su zabeležili ružne scene na Keju potom sve očistili.

Podsetimo da su iz ovog preduzeća više puta apelovali na sugrađane da brinu o čistoći Keja gde se tokom letnjih meseci u večernjim časovima okuplja veliki broj ljudi.

Dodajmo i da dok s jedne strane pojedinci svako veče prljaju novosadske ulice, dvojica Novosađana Vuk i Luka su u poslednjih nedelju dana četiri puta su očistili Kej od smeća.

  • Posmatrac

    07.07.2017 11:58
    Globalizacija
    Ljudi da se nesto razumemo, zapad (Evropa) nije kulturniji od nas, isti su kao i mi ali za razliku od srbistana, kod njih Zakon i drzava funkcionisu i sankcije se sprovode od portira do precednika drzave, kaznjava se i hapsi, sto kod nas ne postoji, svako ima svoga peru, miku ili ziku koji ce da mu sredi stvar i nikom nista, osim ostali gradjanima ove j.bene zemlje. Nigde vlast i ministri ne bi mogli da rade ovo sto rade kod nas. Ako ih ne bi sredila policija sredio bih ih narod. Kod nas je policija g.vno a aktuelna vlast p.oliv a mi jedemo sve sto nam oni posluze, sram da nas bude sve redom. Sto bi rekao Djindjic, "moramo menjati svest naroda".
  • Jelena

    07.07.2017 10:41
    Korzo
    Korzo je oduvek postojao negde u gradu. To je lepo i potebno.
    Ponašanje na korzu je druga tema.
    Problem prljanja se jako lako rešava: 5 dana za redom dežura brojčano pojačana ekipa komunalna policija i naplaćuje propisane kazne za bacanje smeća, pljuvanje i uriniranje....5000 dinara, ili koliko je već i vrlo brzo bi se društvo dovelo u red, ako je red stvar opšteg interesa...
    često na žalost se stiče utisak da nije....
    ne talasati i stvoriti prostor sive zone za lov u mutnom možda deluje privlačnije.
  • Petar

    07.07.2017 05:51
    To se zove Kultura. Zasto to necete vidjeti u Sloveniji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.