Odbornici danas o poslovanju gradskih preduzeća

Skupština grada danas će raspravljati o izveštajima o poslovanju javnih preduzeća za prošlu godinu, kao i o srednjoročnim i dugoročnim planovima njihovog razvoja do 2027. godine.
Odbornici danas o poslovanju gradskih preduzeća
Foto: 021.rs

Izveštaji su, između ostalog, pokazali da se pojedina preduzeća nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, a više u tome pročitajte u ovoj vesti.

Odbornici će dati saglasnost i na izbor direktora sedam javnih preduzeća nakon javnih konkursa. Kao i na ranijim konkursima i ovaj put se ponovilo da su za direktore izabrane osobe koje su do sada bile vršioci dužnosti, odnosno stranke vladajuće koalicije su zadržale svoje ljude na tim pozicijama. Tako će Vladimir Zelenović voditi "Čistoću", Miloš Egić "Gradsko zelenilo", Nenad Barac "Informatiku", Dušan Radojčić "Put", Gvozden Perković "Vodovod", Dušan Bajić "Tržnicu", a Milan Jarić "Spens".

Pred Skupštinom grada je i produženje važenja odluke o sufinansiranju boravka dece u privatnim vrtićima do kraja godine, kao i odluka o legalizaciji objekata u centru grada.

Na dnevnom redu su i tri urbanistička plana i to Telepa, bloka oko Masarikove ulice i bloka oivičenog Radničkom ulicom, Stražilovskom i Bulevarom cara Lazara.

  • Mile

    07.07.2017 23:57
    @cocco
    Dragi Cocco, divno je i pohvalno sto racune placate elektronski, ali racun objedinjene naplate placate objedinjeno. Zamislitite da vam na kucnu adresu osim jednog racuna dolazi 5-6 racuna, jer je svaki pruzaoc usluge u obavezi da vam izda racun, po kojem vi onda vrsite el.placanje. Sad pomnozite broj stambenih i poslovnih prostora sa brojem stavki na racunu i na to dodajte postarinu. Tu je najveci gubitnik PTT, a ne gradjani. A gde je ekonomicnost u broju ljudi koji rade na obracunu, naplati i reklamacijama racuna. I kao sto sam srecku rekao, Informatika se ne bavi samo objedinjenom naplatom, tu su telekomunikacije, odrzavanje celokupnog IT sistema gradske uprave, gradski kolcentar, digitalizacija, geometri, registar stanovnistva... i jos mnogo toga. Pozdrav od cika Mileta!
  • Susumiga

    07.07.2017 17:43
    .....
    Ukinuti Infirmatiku nego kako! To bi bio pravi posao! Onda svako preduzece neka ima svoj racun,salter,reklamacioni biro!To bi bio pun pogodak !Onda neka i bajni privatnici sakupljaju pare po ulazima,haustorima i vijaju predsednike! Treba 300 setaca nahraniti i uplatiti im doprinose,a sta rade molim Vas?Koja delatnost se tu obavlja sem lova u ......
  • Jacovitti

    07.07.2017 15:08
    Opet ista pesma. Ne ide u partijske glavurde da će i ovi njihovi, kao i oni dosadašnji samo u dubiozu. Džabe njima predočavati sve minuse, mahinacije i gluposti koje prave njihovi po JP, JKP i ostalim ustanovama koje je osnovao grad. Njima je samo važno da i oni preko tih firmi mogu da drpaju! Sve hoštapler do hoštaplera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.