Novosadski Centar za socijalni rad traži prisustvo policije na svim spratovima zgrade

Novosadski Centar za socijalni rad zatražio je stalno prisustvo policije na svim spratovima zgrade da bi se obezbedila bezbednost.
Novosadski Centar za socijalni rad traži prisustvo policije na svim spratovima zgrade
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da je Centar apelovao na nadležne da iznađu rešenje za sprovođenje sudskih odluka o nadziranom viđanju deteta razvedenih roditelja s roditeljem s kojim dete ne živi. Ti susreti se organizuju u prostorijama centra, ali se u praksi pokazuje da oni sa sobom nose i bezbednosni rizik, pošto centri nemaju uslove za njihovo organizovanje. O tome će se razgovarati u Osnovnom sudu između predstavnika Centra za socijalni rad, predsednika suda i sudija.
 
Problemi sa kojima se suočava ova ustanova su se nagomilali, a okidač da za isti sto sednu predstavnici Centra, Pokrajinske vlade, sociolozi i psiholozi bila su ubistva u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici.
 
"Potrebna nam je podrška policije, suda, ombudsmana, pokrajinskih i gradskih organa, jer tu nailazimo na neke probleme. Nemamo dovoljno razumevanje za ono što radimo. Nažalost, u situacijama u kojima je i život ugrožen, krivac se traži u Centru za socijalni rad, koji je prvi na udaru, a pri tom se ne analizira kompletna situacija", poručila je direktorka Centra Dobrila Čačija, prenosi "Dnevnik".
 
Sociolozi i psiholozi smatraju da su nadzirani susreti roditelja i deteta izgubili smisao, te su stava di bi oni trebalo da se, iz bezbednosnih razloga, organizuju u prostorijama suda. 
 
Podsetimo, u sredu se dogodilo ubistvo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, kada je M. N. (43) ubio svoju suprugu i četvorogodišnjeg sina. Teže povrede nožem zadobila su tri radnika Centra, a veću tragediju sprečili su komunalni policajci koji su se tu zatekli. Više o tome OVDE.
 
Pre samo nedelju dana M. L. (46) je ubio svoju suprugu u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu i to pred njihovo troje dece. Nakon bekstva, on se bacio pod voz.
  • deda

    15.07.2017 12:01
    ladno bi i mogli jednog na ulazu i sasvim dovoljno jerbo ovi teren i izlaske videli u zivotu nisu, zar nije njihov posao terenski i obilazak, tamo je sve prepuno debelguza koji ce vam uvaliti formular pa kad sve prikupite javite se, bar sam ja to doziveo.
  • VOJVODJANER

    14.07.2017 21:52
    iz licnog iskustva
    Novosadski centar za socijalni rad je "FACET SA MLEKOM'.
  • Pl@viAndjeo

    14.07.2017 19:44
    Ma kako da ne
    Msm da bi trebalo i kuci da vas cuva policija,i kad idete ma godisnji.Bezobrazluk,koliko radite budite srecni sto platu i primate.Uglavnom neljubazni i uvek nervozni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti