Oglas za privatnog partnera za "Stan" narednih dana

Grad Novi Sad će oglas za pronalaženje privatnog partnera za JKP "Stan" raspisati u narednih nekoliko dana.
Oglas za privatnog partnera za "Stan" narednih dana
Foto: 021.rs

Ova informacija saopštena je na sednici Skupštine grada tokom rasprave o odluci o maksimalnom broju zaposlenih u gradskim službama, prema kojoj u "Stanu" ostaje samo pet zaposlenih.

Kako su predstavnici vlasti objasnili, ostali radnici, njih više od 130, neće dobiti otkaz, nego će biti prebačeni u novo preduzeće koje će nastati nakon ulaska privatnog partnera u "Stan". Očekuje se da će Nadzorni odbor JKP "Stan" formalnu odluku o raspisivanju međunarodnog oglasa doneti danas, a on će se u štampi naći narednih dana.

Na samoj sednici, tokom rasprave o odluci o maksimalnom broju zaposlenih, kojom se predviđa da u upravama, službama i javnim preduzećima radi 7.898 radnika, što je smanjenje za nekoliko stotina u odnosu na prethodnih 8.380 radnika, rečeno je da neće biti otpuštanja. Predstavnici vlasti su naime navodili da je tu razlika koja je nastala zbog smanjenja broja radnika u "Stanu", a ostalo je prirodni odliv iz preduzeća, jer nema novih zapošljavanja.

S druge strane, opozicioni odbornici nisu želeli da podrže ovu odluku, prvenstveno kritikujući to što im je dostavljena samo tabela sa brojevima radnika, bez ikakvih analiza i drugih informacija o tome kako se uopšte došlo do toga da je potrebno da u nekoj službi radi baš toliko radnika.

  • Branislav

    03.10.2017 22:45
    A pare
    A di su nasi novci,koje nam blokira sud,a za svoja potrazivanja salje izvrsitelje,iako je Stan izgubio spor?
  • portir

    29.09.2017 20:28
    Da li osobe na slici vrede zivaca mene i moje mati penzionerke ?
  • AleVa

    29.09.2017 18:30
    Pametnjakovici da se uzmu pamet koji su protiv, kako da se spasi Stan a pri tom da se sete da je bio pod opterecenjem od milijardu dinara duga a sad 700 miliona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.