Grad: Danas isplata subvencija za boravak u privatnim vrtićima

Roditelji dece koja pohađaju privatne vrtiće, a korisnici su subvencija za boravak, dobiće novac za septembar, oktobar i novembar najkasnije do kraja današnjeg dana, najavljuju za 021 u Gradskoj kući.
Grad: Danas isplata subvencija za boravak u privatnim vrtićima
Foto: 021.rs
Gradska uprava za dečiju zaštitu isplatu subvencija za prethodna tri meseca počela je juče, a trebalo bi da završi danas.
 
Podsetimo, zbog obimne dokumentacije, isplata je sačekala sredinu decembra, što je roditelje mališana, ali i privatne predškolske ustanove, stavilo u višemesečne dugove. Iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu poručili su za naš portal da većina vrtića izlazi roditeljima u susret, plaćajući boravak do isplate subvencija, ali deo vrtića zahtevao je uplatu od roditelja iako im subvencije nisu uplaćene.
 
Ista situacija zadesila je roditelje i vrtiće prošle godine, o čemu možete da pročitate OVDE.
  • razocaran roditelj

    13.01.2018 06:22
    gorko iskustvo
    Postoje razlike i ovde. U gradu ima trenutno 30tak privatnih vrtica koji dobijaju subvencije.
    Nezvanicno postoje dva predskolske ustanove koje su vanredno kasnile sa dostavljanjem sve dokumentacije. Jedan je i bio nas: vrtic Nasa Carolija sa Novog naselja. Do zadnjeg dana 2017. kada je grad MORAO da isprazni sve pare budzetom predvidjene za 2017. sa svog racuna nismo dobili pare. I naravno da nam u vrticu niko nije nudio neki ustupak oko poceka za subvencionisani deo dok nam se pare ne isplate.
    Mi smo kao roditelji napravili veliku gresku i naseli na praznu pricu njegove vlasnice.
    Sve je pocelo veoma idlicno:novi vrtic tek otvoren u jesen 2016. vlasnica Mirjana puna elana prica o idejama, sistemima rada sa elementima montesorija, ntc, svasta nesto, male grupe dece, puno vaspitaca, zdravi obroci - ma milina...I upisasmo mi dete tamo.
    Za godinu dana od otvaranja epilog: vise od 10 roditelja je dobilo otkaz od strane vrtica! Da, procitali ste dobro, vrtic otkazuje 30% svojih korisnika. Zasto: zato sto se vlasnici nije svidelo da roditelji mogu da komuniciraju izmedju sebe, zato sto nekog mrzi da napise i posalje plan rada, zato sto im je dosadilo da pricaju o hiljadu i jednom razlogu zasto nema nikakve informacije oko isplate subvencija, zato sto vlasnici treba 3 dana da odgovori na poruku roditelja dok se ne probudi, zato sto su najbolji vaspitaci poceli da odlaze a vlasnica svalila odgovornost na roditelje,
    Uff- ima jos mnogo toga.Od goreg ima gore. Pazite gde upisujete dete
  • Alex

    16.12.2017 08:38
    Draga Mama, niste upravu. Dokumentaciju su podnosili roditelji lično u Gradskoj kući, tako da vrtići nisu imali ništa s tim. Što se tiče lista prisutnosti, naš vrtić ih je dostavio istog dana kad ih je gradska uprava tražila
  • Mama

    15.12.2017 13:43
    Darko mani se demagogije i malo se raspitaj, vrtici su kasnili sa papirologijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.