Školi "Milan Petrović" uručen novac prikupljen u akciji Novosadskog pozorišta

U akciji Novosadskog pozorišta "Bazar knjiga za Školu "Milan Petrović" prikupljeno je 82.350 dinara, a prikupljeni novac danas je uručen predstavnici ove škole Svetlani Kekić, koja se zahvalila pozorištu, ali i Novosađanima na izuzetnom odzivu.
Kako novogodišnja radost za decu nisu samo slatkiši, najavila je da će od prikupljenog novca biti kupljen slikarski materijal za njihove učenike, jer je slikanje za veliki broj njih veliko zadovoljstvo. Direktoru Novosadskog pozorišta Valentinu Vencelu uručila je zahvalnicu i sliku njihove učenice - sedamnaestogodišnje Anamarije Brašnjo. 
 
Knjige koje su prodavane na Bazaru pozorište je sakupilo zahvaljujući svojoj publici. Jedan Novosađanin doneo je, na primer, 50 naslova u izdanju Srpske književne zadruge. 
 
Akciji su se pridružili Gradska biblioteka, IK "Forum" i Sterijino pozorje. Deo naslova svetske literature na mađarskom jeziku otkupilo je Novosadsko pozorište/Ujvideki szinhaz.
 
Sličnu akciju ovo pozorište, kako najavljuju, ponoviće i oko Uskrsa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti