Skupština o dodeli Februarske nagrade i preuzimanju zgrade Radničkog

Skupština grada će u petak održati prvo ovogodišnje zasedanje, koje će imati svečani i radni deo sednice.
Skupština o dodeli Februarske nagrade i preuzimanju zgrade Radničkog
Foto: 021.rs

Odbornici će u svečanom delu zasedanja doneti odluku da se Februarska nagrada za 2017. godinu dodeli upravniku Betanije Tihomiru Vejnoviću. Njemu će najvažnije gradsko priznanje biti dodeljeno za istaknuti akademski i klinički angažman sa međunarodno priznatim rezultatima rada u zdravstvu.

U radnom delu sednice, glavna tačka će biti odluka da se zatraži od Vlade Srbije da se vlasništvo nad 9/10 zgrade Radničkog univerziteta prebaci na Novi Sad, kako bi Grad postao vlasnik cele zgrade i potom mogao da uloži u njenu obnovu. Istovremeno, rešiće se i status dela radnika Novosadskog otvorenog univerziteta koji su nekada radili na Radničkom, tako što će se osnovati Novosadski dečiji kulturni centar. U NDKC će preči deo zaposlenih sa NOU, koji su pri tome radili i u okviru posebnog Udruženja "Raspustilište", baš u Radničkoj 20, gde će i biti sedište ove ustanove.

Na Skupštini grada će se raspravljati o nekoliko urbanističkih planova, kao što je plan regulacije dela Bukovca namenjen za gradnju sportskog parka prvensteno za ekstremne sportove, odnosno plan izgradnje arheološkog parka na prostoru između Bulevara Evrope i Gradskog groblja. Takođe tu su i odluke o radnoj zoni u Rumenki, delu Veternika, poslovnoj zoni uz put Beočin-Novi Sad kod Ledinaca.

Skupština će razmatrati i plan investicionog ulaganja Uprave za imovinsko pravne poslove, kao i izveštaj o proceni vrednosti kapitala SPENS-a.

  • cia

    26.01.2018 13:11
    sve na dobos
    Sve cete prodati ,ocevi i majke ,dedovi i bake su nam gradili taj Spens a vi cete da ga prodajete ...kako vas vise sramota nije ....ostace nam deca bez jedinog ovakvog objekta u gradu a ZASTO?
    Zato sto ste nesposobni da vodite grad i firme koje su gradske ,dovodite nesposoban stranacki kadar i zaposljavate za vreme zabrane zaposljavanja
  • Обсервер

    25.01.2018 10:17
    Молим
    Пре доношења коначне одлуке, молим одборнике да само прочитају коментаре на предлоге, који су постављени на овом порталу !
  • Casna rec

    24.01.2018 11:19
    Obecao da ce smeniti direktore koji prave haos i nista od toga.
    Toliko o tome koliko vucevic drzi rec

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti