"Vodovod" podneo krivične prijave zbog krađe i otkupa 14 poklopaca šahtova

Četrnaest poklopaca šahtova kanalizacije ukradeno je u prethodna dva meseca, zbog čega je JKP "Vodovod i kanalizacija" podnelo krivične prijave protiv nepoznatih počinioca.
"Vodovod" podneo krivične prijave zbog krađe i otkupa 14 poklopaca šahtova
Foto: 021.rs

Portparolka ovog preduzeća Borislava Pejanović kaže za 021.rs da su informacije o krađi poklopaca sa šahtova dobili od građana i komunalne inspekcije, a da se radi o starim modelima, koji nisu u proteklom periodu zamenjeni slivničkim rešetkama i poklopcima koji su pod ključem. Ona navodi da su njihove ekipe zamenile nedostajuće poklopce i da se trude da odmah po dobijanju informacije o krađi reaguju kako bi predupredili eventualne povrede i štete koje mogu nastati zbog otvorenih šahtova.

Pejanović navodi i da su, kako bi se stalo na put ovim kriminalnim radnjama, podneli krivične prijave.

"Preduzeće 'Vodovod i kanalizacija' podnelo je krivične prijave protiv NN lica koja su ovom organizovanom kriminalnom aktivnošću ugrozili i živote i bezbednost Novosađana. Prijave su podnete i protiv lica koja se bave otkupom ukradenih rešetki i poklopaca. Prema našim saznanjima, NN lica koja se bave prodajom ukradenih poklopaca za jedan dobiju oko 500 dinara, dok je trošak koji snosi "Vodovod i kanalizacija" zbog krađe 14 poklopaca procenjen na 336 hiljada dinara", navodi Pejanović.

U "Vodovodu i kanalizaciji" podsećaju da svake godine Grad Novi Sad trpi višemilionske štete zbog ovih krađa i zbog toga ponovo apeluju da se nađe zakonsko rešenje kojim će se stati na put krađama i uništavanju šahtova, saobraćajnih znakova, klupa, opreme za dečija igrališta i drugog komunalnog mobilijara.

  • Johny O.

    06.04.2018 12:03
    šaht
    U Pariske komune je ukraden poklopac šahta .Na njegovo mesto stoji zabodena grana da vozači vide.
  • :)

    05.04.2018 19:15
    Čuvari kontejnera i šahtova!?
    Čuvari kontejnera sve govore o znanju i veštinama naših rukovodećih kadrova. Stvarno smo kao plemenska zajednica. 18.vek. Nemaju gde zaposle ljude da se nešto proizvodi nego ova glupost srednjevekovna.
  • andrija

    02.04.2018 20:16
    gradjevinska inspekcija
    A kad ja podnesem prijavu protiv gradjevinske inspekcije zbog zloupotrebe polozaja i ugrozavanja zivota i imovine, bezbednosti zivljenja u stambenoj zgradi, onda tuzilastvo odbaci prijavu iako im dostavim dokaz da se radi bez gradjevinske dozvole sto proizilazi u krivicno delo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.