Skupština grada bira novu upravu GSP, još se ne znaju imena

Novosadski odbornici će u petak, 13. aprila razmatrati izbor novog rukovodstva Gradskog saobraćajnog preduzeća pošto je pretnja štrajkom radnika uslovila da direktor Milan Stanivuković sa najbližim saradnicima podnese ostavku, a pre njega to su učinila i dva člana Nadzornog odbora.
Skupština grada bira novu upravu GSP, još se ne znaju imena
Foto: 021.rs

Skupština će pored toga razmatrati više izveštaja o radu i investicijama za 2017. godinu, izveštaje o radu Gradskog ombudsmana i Gradskog pravobranilaštva, kao i niz urbanističkih planova.

Na dnevnom redu je i nekoliko kadrovskih izmena, poput imenovanja novog direktora Zavoda za zaštitu studenata, a to će biti dosadašnja v.d. Slavica Petrović. Takođe, biće doneta odluka i da se isplate jubilarne nagrade dvojici članova Gradskog veća - Aleksandru Kraviću i Daliboru Rožiću.

Nepoznata nova uprava

Ko će biti nova uprava u GSP još nije poznato jer Kadrovska komisija nije imala sednicu sa predlozima za nove članove Nadzornog odbora i direktora.

Zbog problema u poslovanju i lošeg odnosa sa delom radnika koji je doveo do štrajka upozorenja i pretnje generalnim štrajkom, polovinom marta su predsednik Nadzornog odbora Milivoje Vuković i član Mladen Dobrić podneli ostavke, a u sredu i direktor Stanivuković. Mada se o kadrovskim rešenjima retko kada raspravlja, očekuje se da će opozicija povesti priču o stanju u GSP, ako ne kao vanredni predlog za dodatnu tačku dnevnog reda, onda kroz ovu tačku ili raspravu o izveštaju o investicionim ulaganjima u GSP.

Izveštaji i planovi rada

Osim ove, ne očekuje se da bude veće rasprave, jer su većina tačaka dnevnog reda zapravo razni izveštaji. Tako su pred odbornicima izveštaji o realizaciji investicija u skoro svim javnim preduzećima u prošloj godini, kao i izveštaj o realizaciji programa određenih komunalnih delatnosti, fonda za zaštitu životne sredine, stambene agencije...

Skupština će dati i saglasnost na planove rada gradskih zdrastvenih ustanova za ovu godinu i manje izmene ranije donetih planova rada Kulturnog centra, Gradskog zelenila i Vodovoda.

Očekuje se i da odbornici povedu raspravu o izveštajima o radu Gradskog ombudsmana i Gradskog pravobranilaštva. U svom izveštaju ombudsman je naveo da mu se tokom 2017. godine obratio 661 građanin, zbog čega je pokrenuto 170 postupaka. O radu Gradskog pravobranilaštva odbornici će verovatno imati šta da kažu jer raste broj tužbi zbog ujeda pasa, a tražene naknade štete prelaze visinu budžeta grada o čemu je 021.rs pisao u ovom članku.

Urbanistički planovi

Pred Skupštinom grada je i niz urbanističkih planova od kojih se neki odnose na prigradska naselja ili delove istih i to Veternika (južno od Kninske), Kaća (radna zona), Kisača (prostor za poslovanje) i Adica. Tu je i plan o uređenju gradskog strelišta na Klisi, koje prema predlogu treba da se uredi kao stalni objekat, jer je do sada imao status privremenog objekta.

Predloženo je i usvajanje izrade plana namene prostora sadašnje kasarne "Jugovićevo" koja bi postala stambeno naselje sa desetospratnicama, kao i plana dela parkovske površine "Rotkvarija", tačnije šta će se i kako graditi u delu Rotkvarije u kojem su srušene trščare kako bi se izgradio kompleks "Kraljev park".

Promene propisa, nove ulice i kadrovska rešenja

Odbornici će razmatrati i odluku o promeni Statuta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" kojom se dozvoljava upis dece elektronskim putem, odnosno preko interneta. Takođe, razmatraće se dopuna Odluke o održavanju čistoće u Novom Sadu kojom je predviđeno da građani jednom godišnje daju svoj sud o uslugama koje pruža JKP "Čistoća".

Gradski parlament ima na dnevnom redu i imenovanje nekoliko ulica, a biće i nekoliko kadrovskih promena, uglavnom članova nadzornih i školskih odbora.

Članovima gradskog veća po 50.000 za jubilarnu nagradu

Članovi Gradskog veća Aleksandar Kravić (saobraćaj) i Dalibor Rožić (kultura), dobiće po 50.048 dinara kao jubilarnu nagradu za 10 godina rada.

Kako se navodi u odluci Kadrovske komisije Skupštine grada, ova dva funkcionera koja su na sadašnjim pozicijama skoro dve godine, pravo na novčanu nagradu ostvaruju time što su celu deceniju radili za državu. Naime, prema Posebnom kolektivnom ugovoru za državne organe, zaposlenom se priznaje staž bez obzira na to u kom organu pokrajinske autonomije ili lokalne samouprave je bio zaposlen.

Rožić, nekadašnji član DS koji je kao odbornik preleteo u SNS, pravo na 50.048 dinara je ostvario jer je od 2008. godine bio zaposlen u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu kao inspektor za kulturu, a ujedno je bio član Upravnih i Nadzornih odbora i Saveta u Gradu i Pokrajini.

Kraviću koji je i pre 2008. godine imao razne državne funkcije nagrada je pripala jer je od 2008. do 2012. godine bio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, a potom je bio zaposlen u pokrajinskoj administraciji do imenovanja 2016. godine.

  • Goran

    13.04.2018 10:04
    Direktor
    Ne lupajte gluposti kad neznate ko je Milovan Amidžić...čovek od prvog dana u Sns...Gras će se pozlatiti njegovim dolazkom...blago toj firmi u kojoj je on direktor...danas direktor sutra Gradonačelnik kad naš sadašnji gradonačelnik postane premijer,predsednik...samo napred Milovane i uvedi red u ono što je tvoj predhodnik upropastio...uz tebe smo svi tvoji Drugari iz mz Klisa...
  • Djole

    13.04.2018 08:49
    Diagonala
    BOCARU ZA GRADONACELNIKA A VUCEVICA ZA PREMIJERA TO CEKAMO U JUNU.
    TO JE ONO ZA STA SE BORIMO SVE OVE GODINE!!!!
  • SNS aktivista

    13.04.2018 08:43
    BRAVO
    Bravo za Predsednika GO SNS stavljate preletaca iz Jedinstvene Srbije za direktore a mi stari clanovi da gazimo teren za vase fotelje, neka vam ti preletaci rade kampanju od jeseni za 2020god.
    SRAM VAS BILO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti