Dan porodice i u Novom Sadu

Međunarodni dan porodice obeležava se danas širom sveta, a ove godine Ujedinjene nacije su taj dan posvetile majkama i porodicama i izazovima u svetu promena. Taj dan je prilika da se analiziraju promene koje su nastale u osnovnoj ćeliji društva, jer sociolozi upozoravaju da je sve više jednočlanih domaćinstava, dok su podaci o natalitetu poražavajući. Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je 1993. godine proglasila 15. maj Međunarodnim danom porodice, kako bi se podigla svest o pitanjima porodice i unapredila mogućnosti država članica da pitanja porodica obuhvate u svojim politikama.
Prvi put, ove godine taj datum obeležava i u Srbiji. U Novom Sadu Dan porodice su, u vrtiću ''Bambi'' obeležili ''Radosno detinjstvo'' i Institut za javno zdravlje Vojvodine. Deca su oslikavala mural na temu ''Fotografije iz porodičnog albuma'', a nešto stariji predškolci su pokazivali različita dešavanja u porodici.

Sutra i u nedelju, 17. maja, na Kalemegdanu u Beogradu se održava Festival porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.