FOTO: Srušio se deo postamenta spomenika Lazi Kostiću u ulici Modene

Deo postamenta otpao je sa spomenika Lazi Kostiću u ulici Modene.
FOTO: Srušio se deo postamenta spomenika Lazi Kostiću u ulici Modene
Foto: 021.rs

Kako se uverio reporter 021.rs, otpala je ploča koja je okrenuta ka kafićima u toj ulici, s tim da se čini da je još jedna ploča i to ona koja gleda ka Bulevaru Mihajla Pupina pomerena i da postoji mogućnost da će se i ona srušiti.

Za sada nije poznato da li je postament neko namerno oštetio ili je kamena ploča otpala zbog loše izvedenih radova još 2011. godine kada je spomenik i postavljen.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada za 021.rs kažu da će poslati nekoga da proveri stanje spomenika i da za sada ne mogu ništa drugo da kažu.



Podsetimo da već godinama zakonskim propisima nije do kraja definisano ko je zadužen za popravke i održavanje spomenika, ali i ko treba sve to da finansira. Uglavnom se na licu mesta nađe neko međurešenje da se iz budžeta izdvoji novac i preko Zavoda ili neke od uprava plate popravke, bar spomenika koje je Novi Sad postavio.

Inače, spomenik pesniku Lazi Kostiću postavljen je polovinom oktobra 2011. godine. Istom prilikom je postavljeno više spomenika po gradu, među kojima su još bili i spomenik Mihajlu Pupinu na Bulevaru koji nosi njegovo ime, Vasi Stajiću na zelenoj površini između Banovine i Skupštine grada, kao i balerini Marini Olenjinoj na Pozorišnom trgu.

Spomenik Lazi Kostiću je izradio akademski vajar Stevan Filipović, a izrada i postavljanje spomenika je koštalo oko 15.000 evra.

  • /

    14.11.2018 17:14
    /
    narod je dobio spomenik kakav zasluzuje
    to se laza raspada od pogleda na kvalitet srBstva po kaficima pored

    verovatno bi i on sada kidnuo u austrougarsku

    kakav li ce tek spomenik kralju biti
  • ništa večno

    14.11.2018 16:27
    Traje samo ono što je napravljeno za vreme Tita. Ovi što su došli na vlast kada je stigla demokratija, znaju samo da kradu.
  • Darko

    14.11.2018 14:54
    Popustio super lepak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti