Grad smanjio zakupninu Galenske laboratorije, prvi oglas nije uspeo

Grad Novi Sad smanjio je cenu zakupnine Galenske laboratorije Apoteke "Novi Sad", pošto prvi oglas za izdavanje ovog objekta nije uspeo.
Grad smanjio zakupninu Galenske laboratorije, prvi oglas nije uspeo
Foto: 021.rs
Kompanija koja bude želela da zakupi Galensku laboratoriju moraće sada da izdvoji 282.100 dinara, umesto prvobitno zamišljene cene od 403.000 dinara.
 
Građani su Galensku laboratoriju, koja je otvorena 2016. godine, platili 38 miliona dinara. Posle nepune tri godine rada, laboratorija se izdaje u zakup na pet godina, uz mogućnost da se ugovor produži.
 
Pod uslovom da se Galenska laboratorija izda u zakup po "kiriji" od 282.000 dinara, Grad bi od ovog posla u narednih pet godina zaradio 16.926.000, ni polovinu onoga što je uloženo. 
 
Novi rok zainteresovanima da se jave na oglas Grada je 23. april, a dva dana kasnije znaće se da li ima ponuda. Komisija će izabrati ono preduzeće koje ponudi najvišu mesečnu zakupninu.
 
Preduzeće koje zakupi Galensku laboratoriju biće obavezno da ponudi radni odnos na neodređeno zaposlenima koji već rade u laboratoriji, a to se odnosi na tri farmaceuta i dva laboratorijska tehničara. 
 
Ova laboratorija nije deo koncesionog ugovora koji Grad Novi Sad nudi privatnim partnerima za Apoteku "Novi Sad", odnosno za njene objekte. Podsetimo, privatni partner će dobiti koncesiju na 15 godina, što će značiti da će mu Apoteka "Novi Sad" ustupiti 25 objekata u Novom Sadu, Futogu, Kaću, Rumenki, Čeneju, Ledincima, Budisavi, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Stepanovićevu, Šangaju, Kovilju i Kisaču.
 
Rok za dostavljanje ponuda je istekao 3. aprila, a nadležni i dalje ćute o tome da li ima zainteresovanih. Više o tome čitajte OVDE.
  • Keva

    18.04.2019 23:00
    Imao je grad svakakvih neisplativih investicija. Da vama daju skoro pola miliona mesecno,pa da li ste realni? Mora i onaj ko uđe u ovu Pricu da nesto zaradi. Inace za taj novac i sam moze da izmulja neke kredite i opremi na svoj nacin slicnu priču.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti