Studentkinja novosadskog Filozofskog fakulteta pobedila na državnom takmičenju iz kineskog jezika

Studentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Tijana Ćopić, pobedila je na 18. takmičenju u poznavanju kineskog jezika i kulture pod nazivom "Kineski most", održanom u subotu, 18. maja, u Beogradu.
Studentkinja novosadskog Filozofskog fakulteta pobedila na državnom takmičenju iz kineskog jezika
Foto: 021.rs
Ona je pobedila u kategoriji studenata sa naprednim nivoom znanja. Tijana je studentkinja druge godine anglistike na Filozofskom fakultetu, na kojem uči i kineski jezik kao izborni. Svojim znanjem kineskog jezika, ali i kaligrafskim umećem ostavila je snažan utisak i na kineske medije, koji su pratili ovo takmičenje i objavili snimak njenog kaligrafskog ispisa. U julu ove godine, Tijana će predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju u Kini.
 
Ovo je treća godina zaredom da studenti Filozofskog fakulteta, koji uče kineski kao izborni jezik, osvajaju prvo mesto, a prvi put je to u naprednoj kategoriji.
 
Takmičenje je održano u subotu u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Organizator ovog takmičenja na međunarodnom nivou je državna kancelarija za promociju kineskog jezika HANBAN, a preliminarno takmičenje je organizovao Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu uz podršku Ambasade Kine. 
 
Na takmičenju su učestvovali studenti Filološkog fakulteta iz Beograda, Univerziteta "Megatrend", Ekonomskog fakulteta iz Subotice i Filozofskog fakulteta iz Novog Sada i Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu. 
 
Studenti su bili podeljeni u dve grupe: studenti sa osnovnim i studenti sa naprednim nivoom znanja kineskog jezika. Obe grupe su se takmičile u tri kategorije: govorništvo, talenat i kviz znanja o poznavanju kineskog jezika i kulture, dok su studenti sa naprednim nivoom znanja pisali sastav na zadatu temu na kineskom jeziku.
  • Bravo

    22.05.2019 20:30
    Bravo!
    Bravo! Znanje jezika je blago.
  • znanje je jedino

    22.05.2019 17:31
    sto nam ne mogu uzeti
    Jel bio i Toma Nikolic da pozdravi zute ljude i zaradi tj opravda ovomescnu platu?
    Salu na stranu, svaka cast ovoj devojci i to joj je jos u stvari izborni predmet. Mogu samo da zamislim koliko rada i volje je potrebno za savladavanje takvog jezika i pisma na tom nivou.
  • Дане

    22.05.2019 15:37
    Браво! Свака част! Треба да се ми скроз окренемо Истоку - Кинезима и Русима и да нас види Бог!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti