"Protest protiv prebijanja studenata" u utorak ispred Pravnog fakulteta

"Protest protiv prebijanja studenata" održaće se u utorak, 11. juna kod fontane ispred Pravnog fakulteta.
Kako su najavili organzatori - novosadski ogranak "Za Krov nad glavom" i Samoorganizovani studenti Filozofskog fakulteta, povod za ovaj vid okupljanja je to što su tokom prethodna dva dana pretučena tri studenta na kampusu Univerziteta u Novom Sadu.
 
Oni podsećaju da su u petak ispred Filozofskog fakulteta u sred dana dana bokserom i metalnim šipkama mučki prebijeni aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom", studenti Filozofskog i Pravnog fakulteta Mihajlo Nikolić i Marko Đelević. "Prebili su ih maskirani ljudi iz Srpske desnice, organizacije Miše Vacića koja je napravljena da bi za SNS izvršavala prljave terenske poslove, kao što je ovaj", navode oni.
 
U subotu uveče je, kako dodaju, prebijen još jedan student Filozofskog fakulteta i aktivista Dejan Bagarić. "Ovaj niz prebijanja studenata jasno upućuje na to da se ovo ne dešava slučajno, već da je dobro organizovano od nekoga ko ima protekciju države. Ovaj slučaj je dobar primer represije nad narodom koja se proteklih godina sve više pojačava. Jasno je da više niko nije bezbedan i da ako se ovome ne suprotstavimo stvari će se samo pogoršati", navodi se u pozivu na protest. 
 
"Eskalacija nasilja nad studentima koji se bore protiv izvršiteljskog nasilja nikako nije slučajnost – novim zakonom o izvršenju koji Vlada želi da donese svaka vrsta solidarnosti sa žrtvama izvršiteljske prevare biće kriminalizovana, a sa povećanjem nadležnosti policiji i komunalnoj policiji i stvaranjem "građanskih patrola" i drugih parapolicijskih organa, ovakvo nasilje će biti potpuno normalizovano", poručuju u "Za krov nad glavom".
 
Organizatori pozivaju studente i sve građane u utorak, u 18h na protest kod fontane ispred Pravnog fakulteta, kako bi "stali na put organizovanom nasilju nad studentima i građanima".
  • Poz

    10.06.2019 08:26
    Pozdrav komunistima, aktivistima, studentima i ostalim besposlicarima.
  • Sever Srbije

    09.06.2019 18:10
    Pedja
    Puna podrska koleginice,vidimo se na platou.
  • milicica

    09.06.2019 17:48
    osudjujem
    Svaki napad na bilo koga ko je drugacije opredeljen i ko se bori protiv vlasti ove ili one ali osudjujem i izjave da je to uradio ovaj ili onaj dok nije dokazano jer dragi moji koji se borite i to je poziv na linc i mnogo je ovo sto se dogodiloo ispolitizovano i u komentarima u oba clanka o ovome mnogo je mrznje i loseg izreceno o neistomisljenjicima ,vlasti,vlastitom narodu i to uglavnom rade pripadnici opozicije. Deco borite se za ciljeve koje ste postavili ali bez nasilja i agresije, mrznje i naglih izjava ovako se ne razlikujete od onih koje napadate vec ste gori jer unapred optuzujete. prebijenoj trojci zelim svako dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti