Poliklinika Uromedica NS: Porodični lekar kome verujete

Poliklinika Uromedica NS, koja se nalazi na Podbari, mesto je na kojem ćete naći rešenje za svoje zdravstvene probleme.
U prijatnom, nedavno renovinarom, prostoru u Gundulićevoj 8, dočekaće vas stručno i ljubazno osoblje. Lekari specijalisti iz različitih oblasti pomoći će vam svojim znanjem i iskustvom.
 
Poliklinika postoji 10 godina i u njoj je do danas obavljeno više od 50.000 pregleda. O stručnosti rada i orijentisanosti ka pacijentima govori i podatak da ima oko 10 hiljada stalnih pacijenata koji su njenim lekarima poverili brigu o svom zdravlju. 
 
Od nedavno, u ovoj poliklinici možete dobiti svu zdravstvenu pomoć, negu i savet lekara opšte prakse, odnosno, kako kažu, trude se da uvedu praksu pravog porodičnog lekara.
 
"Uloga lekara opšte prakse, kako je mi vidimo u našoj poliklinici, jeste da bude pravi porodični lekar, koji će pratiti pacijenta i znati njegovu kompletnu porodičnu i ličnu medicinsku istoriju. Porodični lekar je neko kome verujete i ko vas poznaje", kaže dr Tatjana Dukić, lekar opšte prakse sa 15-ogodišnjim iskustvom.   
 
Porodični lekar zna sve o vašim ranijim bolestima, alergijama, bolestima koje postoje u porodici, što je sve veoma bitno za postavljanje dijagnoze, a posebno u prevenciji bolesti, dodaje dr Dukić. 
 
Ukoliko niste u mogućnosti da dođete kod lekara, porodični lekar poliklinike Uromedica NS doći će u kućnu posetu i pružiti vam potrebnu zdravstvenu pomoć i negu. Na terenu se rade pregledi, EKG, kao i davanje terapije.
 
S obzirom da poseduje znanje za lečenje širokog spektra oboljenja, porodični lekar ove poliklinike će vam pomoći u rešavanju najčešćih zdravstvenih problema. Pored lečenja i saveta, takođe će prepoznati da li je potrebno specijalističko lečenje i uputiti vas kod odgovarajućeg specijaliste. 
 
Uromedica NS ima specijaliste urologije, ginekologije i interne medicine, ali i konsultante iz svih drugih grana medicine
 
Svaki specijalista je priznati stručnjak u svojoj oblasti, te je kompletna usluga na izuzetno visokom nivou. Pored lekara opšte prakse, i svi specijalisti dolaze u kućne posete
 
 
U ovoj poliklinici se obavljaju i male hirurške intervencije u kompleno opremljenoj hirurškoj sali sa najsavremenijom opremom. 
 
Između ostalog, radi se i kompletna ultrazvučna dijagnostika (ultrazvučni pregledi štitne žlezde, dojki, testisa...).
 
"Jedini u gradu radimo kompletno urodinamsko ispitivanje, a u pitanju je metoda snimanja funkcionalnosti mokraćne bešike", kaže urolog Mišo Dukić.
 
Prema njegovim rečima, svaki muškarac bi trebalo da se oko 40. godine života javi urologu zbog pregleda prostate. "Ako je stanje zadovoljavajuće, drugi put može da se javi za oko pet godina. Posle 50. godine, svaki muškarac bi trebalo bar jednom godišnje da poseti svog urologa", navodi dr Dukić.  
 
Više informacija o svim medicinskim procedurama koje se rade u poliklinici Uromedica NS možete pronaći OVDE.
 
Poliklinika se nalazi u Gundulićevoj 8, a brojevi telefona su 021/ 26 111 88 i 021/ 255 31 33.
 
Lekari poliklinike Uromedica NS gostovaće u narednom periodu na Radiju 021 u emisiji Zdravi sat koja se emituje nedeljom između 9 i 10 časova. Prva emisija je 30. juna i tada ćete moći da čujete savete o prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti