FOTO: Po treći put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate

Prinudno iseljenje porodice Ninić iz stana u Tanurdžićevoj palati u Ulici Modene 1, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo.
FOTO: Po treći put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate
Foto: 021.rs
Izvršiteljka je konstatovala da se u stanu nalaze i drugi građani koji su se okupili da spreče izvršenje i da je, uprkos prisustvu policije, iseljenje nemoguće sprovesti. Porodicu Ninić od iseljenja su branili aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" koji su se, pre nego što je policija došla, zaključali u stanu. 
 
Sa izvršiteljkom došao je i bravar, ali nije došlo do pokušaja obijanja. Aktivisti Združene akcije rekli su da se nadaju da će porodica Ninić bar neko vreme biti mirna, pre novog pokušaja iseljenja i pre nego što sudski spor dobije svoj epilog. 
 
Inače, desetak pripadnika policije stajalo je ispred oba ulaza u zgradu od devet časova ujutru, iako je iseljenje bilo zakazano za 10. Oni su dozvoljavali ulaz u zgradu samo ljudima koji ličnom kartom dokažu da im je to mesto prebivališta.
 
Podsetimo, porodica Ninić je 2007. godine uzela kredit za stan od 94.500 evra, do danas su banci isplatili na ime kamata i glavnice nešto manje od 80.000 evra, i imaju još dug od 81.000 evra. 
 
Oni su se tokom godina našli u problemu sa otplatom kredita zbog bolesti jednog člana porodice Ninić i smanjenja prihoda, a onda je banka zbog duga u januaru ove godine angažovala izvršiteljku Jasnu Anđelić. U postupku koji je usledio, stan je uz procenu da vredi 120.000 evra prodat na licitaciji za 84.500 evra plus troškove postupka, i izvršiteljka sada pokušava da iseli porodicu iz Tanurdžićeve palate, dok Ninići preko suda pokušavaju to da spreče.
 
  • Advokat

    04.07.2019 12:15
    @ odgovor
    Porodicu Ninić iseljavaju bez učešća suda i trećeg lica u prodaji. Privatna izvršiteljka je sama prodala stan. Ako već znate našto više, pomozite, da se uradi sve po zakonu. U međuvremenu. Gospođa ninić je dobila jednu parnicu na sudu i izvršenje se mora stopirati do konačnosti presude. Kako ne bi ušli u još veći problem. Kupci su preprodavci i stan žele odmah da prodaju. U tom slučaju Ninići treba da izbacuju preko izvršitelja nove kupce. Ninići bi isplatili ceo dug u banci, ako se poništi ova sramna muljačina sa zelenašima i bankom. Ljudi imaju kupca za stan po realnoj ceni, za duplo veće pare i tako bi se rešio problem koji je izvršiteljka napravila nezakonitom prodajom. Dakle trebalo je ponuditi Ninićima da prodaju stan i da do ovog cirkusa ne dođe. Hvala na razumevanju!
  • Advokat

    03.07.2019 23:57
    @odgovor
    Naprotiv gospodine/gospodjo vi ne biste trebali da komentarisete nesto o cemu očigledno nemate dovoljno informacija. Sud donosi resenje koje zajedno sa predlogom za izvršenje stiže kod javnog izvršitelja. On kao sto sam vec pomenuo samo sprovodi SUDSKO resenje.
    Sto se tiče daljih navoda isti su mogli da prodaju stan i da kupe manji na periferiji za koji su imali novca ili u startu da kupe stan spram svojih mogucnosti, ali im se očigledno ne ide iz centra grada. I ja bih voleo da imam stan u centru Beograda, ali ne uzimam kredit koji ne mogu da plaćam i posle odbijam da izadjem iz istog. Pozdrav.
  • Tragikomedija

    03.07.2019 07:34
    Znaci odem u prodavnicu, uzmem sta mi treba. Na kasi kazem: "znate tesko je, bolestan sam". I ako se budu bunili lepo zovem ove vrle mlade komuniste da me brane. Mislim da je pravo vreme da se komunizam pocne dijagnostifikovati kao mentalno oboljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti