Objavljen zvanični cenovnik taksi prevoza u Novom Sadu kako ne bi bilo prevara

Gradska uprava za inspekcijske poslove saopštila je da dobija prijave u vezi sa visinom naplate usluga taksi prevoza, za vreme održavanja manifestacija u Novom Sadu, zbog čega su obbjavili zvanični cenovnik, kako bi turisti i svi drugi znali tačne cene.
Objavljen zvanični cenovnik taksi prevoza u Novom Sadu kako ne bi bilo prevara
Foto: 021
Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, cene usluga korišćenja taksija, koje se navode u prijavama, često prevazilaze cene koje je Grad usvojio. 
 
Koje cene važe možete videti u tabeli u nastavku:
 
 
Tarifa 1 primenjuje se u vremenu od 6 do 22h
 
Tarifa 2 primenjuje se u vremenu od 22 do 6h
 
Tarifa 3 primenjuje se 24h časa dnevno za taksi prevoz van naseljenih mesta
 
Taksi vozač je dužan da prilikom otpočinjanja vožnje uključi taksimetar, za izvršenu uslugu prevoza naplaćuje cenu prevoza u iznosu koji pokazuje taksimetar u trenutku završetka prevoza i izda račun na kraju vožnje.
 
U slučaju da taksi vozač, po završetku vožnje, ne izda putniku navedeni račun, putnik nije u obavezi da plati vožnju. 
 
Građani eventualnu nepravilnost u radu taksista mogu prijaviti na brojeve telefona dispečar centra Gradske uprave za inspekcijske poslove: 021/4872-402 i 021/4872-403.
  • Sandra

    19.10.2022 12:24
    A do Kamenice , Cardak 1630 ,bila nedelja ,sok
  • Ttt

    12.07.2019 09:38
    Uzas
    Juce sam se vozila sa nekim taxistom na z.stanici ,jer mi je bilo hitno pa sam sela u njega...Od stanice do bazara mi je uzeo 610 dinara i jos na kraju kaze "malo smo poskupeli".Ja u soku
  • somi

    05.07.2019 16:53
    taksimetar sa fiskalnom kasom vec postoji samo ne u srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti