Poznata imena smenjenih pokrajinskih sekretara

U redukovanoj Pokrajinskoj vladi za čelnike novih fuzionisanih resora biće predloženi demokrate Milorad Đurić, Atila Čengeri i Dušanka Sremački, te Andor Deli iz Saveza vojvođanskih Mađara i Tomislav Stantić iz G17 plus.
U redukovanoj Pokrajinskoj vladi za čelnike novih fuzionisanih resora biće predloženi demokrate Milorad Đurić, Atila Čengeri i Dušanka Sremački, te Andor Deli iz Saveza vojvođanskih Mađara i Tomislav Stantić iz G17 plus, saznaje Dnevnik. Ovi sekretari u Banovini će nastaviti da vode objedinjene resore kulture i informisanja; zdravstva i socijalne politike; urbanizma i životne sredine; obrazovanja, uprave i nacionalnih zajednica; te međuregionalne saradnje i lokalne samouprave.

O predlogu redukcije kabineta Bojana Pajtića, kojim se predviđa smanjenje broja resora u Banovini sa 17 na 12, pokrajinski poslanici izjašnjavaće se danas na dve skupštinske sesije. Zbog ukidanja postojećih resora danas će ostavke podneti sekretari Milorad Đurić (kultura), Ana Tomanova-Makanova (informisanje), Atila Čengeri (zdravstvo), Novka Mojić (socijalna politika), Dušanka Sremački (urbanizam), Slobodan Puzović (životna sredina), Boris Barjaktarović (međuregionalna saradnja), Tomislav Stantić (lokalna samouprava), Zoltan Jegeš (obrazovanje) i Andor Deli (uprava i nacionalne zajednice).

Sekretari koji gube resor, na narednoj sednici Skupštine Vojvodine trebalo bi da budu izabrani za zamenike sekretara u fuzionisanim sekretarijatima. Obrazloženo je da ukidanje pojedinih pokrajinskih sekretarijata ne znači odricanje od određenih nadležnosti nego nameru da se postojeće nadležnosti i poslovi što efikasnije ostvaruju.

  • Dulića mi

    06.04.2011 07:03
    Modest
    Spominju neki da je neki tamo 18 godina bio direktor neke tamo ustanove, a opet neki tamo 12 godina direktor nekog Urbanizma kad ono neki tamo rođeni brat nekog tamo ministra već 10 godina pokrajinski sekretar sekretarijata za Sport
  • @Misko

    05.04.2011 14:34
    Jeges - Dulic
    Naravno gura se Duliceva firma
    oni sto ciste Srbiju hoce da ciste i roditeljske novcanike
    nesto sto vec postoji e-ocene sad se radi ponovo pri cemu podatke uzimaju bez znanja roditelja tj onda sto je prikupljano za vec postojeci projekat ministrova firma je uzela bez naseg znanja sa sve podacima JMBG, adrese, zaposlenje, ...
    cena uvida 1.7E po detetu mesecno po skolskoj godini
    Alo gosn Sabicu...
  • Katalin

    05.04.2011 13:18
    Svi ostaju
    Kpliko sam shvatila, svi ostaju, samo sidju za jednu stepenicu, ili predju u drugu prostoriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti