Za sada bez autobusa na Bulevaru despota Stefana

Bulevarom despota Stefana za sada neće prolaziti nijedna linija GSP-a, mada je prilikom rekonstrukcije ulice napravljeno autobusko stajalište.
Za sada bez autobusa na Bulevaru despota Stefana
Foto: 021.rs

U Upravi za saobraćaj za 021.rs navode da stajalište koje je napravljeno neposredno nakon raskrsnice sa Šekspirovom ulicom, a pred samu Kinesku četvrt, nije namenjeno za turističke autobuse nego za autobuse GSP-a. Međutim, u Gradskoj upravi nemaju informacija koja linija bi tuda trebalo da prođe.

"Kada dobijemo inicijativu od GSP-a i kada se izradi potrebna projektna dokumentacija, postojeća stajališta na pomenutom bulevaru uvrstićemo u liniju gradskog prevoza putnika", kažu u Upravi za 021.

Međutim, da autobusi tu neće skoro prolaziti za 021.rs su potvrdili u gradskom prevozniku, gde kažu da za sada nemaju nikakvih planova o prolasku autobusa Bulevarom despota Stefana. Ipak, navode da će razmatriti ideju da tuda u nekoj budućnosti prođe autobuska linija.

"GSP u izmenama reda vožnje, koji će uslediti 1. septembra, nije uvrstio novu liniju koja će prolaziti Bulevarom despota Stefana. U odnosu na novonastale urbanističke okolnosti, preduzeće će u skladu sa svojim mogućnostima razmotriti uvođenje javnog prevoza u tom delu grada", kažu u gradskom prevozniku za 021.rs.

Podsetimo da su nedavno i u proširenom delu Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, napravljena autobuska stajališta i da ni tuda još ne prolaze autobusi, mada naše nezvanične informacije govore da će tuda prolaziti linija 2A.

  • Trt

    27.08.2019 10:47
    A evo danas vidimo i zašto se postavlja stanica, vest na R021: 'Izgradnja novog studentskog doma na Limanu III od naredne godine'. Znači cilj je da se napravi još mesta za žurke usred stambenog kvarta. Samo, to ne menja činjenice - za razliku od nepresušne reke bosanskih i crnogorskih studenta, vozače i autobuse nemate.
  • Jelena2

    27.08.2019 08:22
    @Jelena
    Zato što:

    1. Linija i vožnja bi trajali min. 150 godina
    2. Pauza za te vozače bi bila dovoljna da samo taj dupli bus okrenu pa da nastave (verujem da niko ne želi da ih vozi gladna osoba ili osoba sa punom bešikom)
    3. Pročitati komentare koje govore o blizini drugih linija (Limani funkcionišu tako min. 20 godina i nikom nije smetalo)

    4. Možda, samo možda je tu postavljeno, u slučaju radova na redovnim stajalištima, pa kad preusmere linije da se može stati a ne da uđete na okretnici, a izađete kod fakulteta skoro. Možda?
  • deda

    27.08.2019 08:14
    koliko se judi javi ovdde umesto da odde na terapiju
    ajd' smanjite dozivljaj, ovo ko da su kome oko isterali, histerija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti