FOTO, VIDEO: Uprkos hapšenjima, park između Detelinare i Novog naselja se i dalje gradi

Izgradnja parka između Detelinare i Novog naselja nije prekinuta iako su pre nekoliko dana zbog malverzacija u vezi sa ovim poslom uhapšeni zaposleni u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, kao i jedan od izvođača radova.
FOTO, VIDEO: Uprkos hapšenjima, park između Detelinare i Novog naselja se i dalje gradi
Foto: 021.rs

Reporter 021.rs se uverio da radovi traju i video je deset građevinaca koji su radili različite poslove. Na samoj lokaciji je primetno da je urađen deo behaton staza kroz park, deo javne rasvete i deo podzemnih instalacija, vodovod i kanalizacija, kao i da se gradi javni toalet sa pratećom ostavom za službu Gradskog zelenila, koja će održavati prostor kad se bude završeno tokom 2020. godine.

Međutim, nepoznato je da li se radovi odvijaju u skladu sa dinamikom koja predviđa da traju 305 dana, odnosno od aprila kada su počeli do polovine februara naredne godine i da li hapšenja mogu da ugroze te planove. U Gradskoj kući, odnosno u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, na pitanja 021.rs o dinamici radova nisu odgovarali.

Podsetimo da je vrednost radova 150 miliona dinara sa PDV-om i da ih izvode novosadske firme "Graditelj NS", "Energotehnika - Južna Bačka", "KLM inženjering TM" sa podizvođačem "MN" iz Loznice kojem pripada sedam odsto vrednosti ugovora o izgradnji pešačkih staza od betonskih ploča i polaganje ivičnjaka. Ovaj tender je prvobitno raspisan krajem novembra 2018.godine, ali je onda poništen zbog neispravnih ponuda i UGZI je potom raspisao novi tender gde je iste ponuđače pozvao da dostave ispravljenu ponudu, nakon čega su dobili posao.

Policija je početkom nedelje privela pet osoba zbog više koruptivnih krivičnih dela, među kojima je i nameštanje tendera za park. Oni su nakon salušanja pušteni na slobodu, dok se očekuje saslušanje šeste službenice Uprave koja je naknadno privedena na aerodromu prilikom povratka u Srbiju. Takođe, policija traga za još jednom službenicom koja se takođe sumnjiči za učestvovanje u ovim krivičnim delima.

  • Mirka

    05.03.2020 19:45
    Sramota
    Niko i ništa ne radi ! Blato i prljavstina. Isekli staro drveće na susednoj livadi i ne zna se koje to podržao. Livada je nevidjeno ruglo, deponija i sramota (prljavstina, rupe, granje , djubre, ostaci romskih šatora). Da li je iko iz Gradske uprave bacio pogled na ovu tugu i "park" ?
  • Mile

    30.01.2020 17:46
    @Jovan
    "ГРАДСКА УПРАВА ЗА РАШЕВИНСКО ЗЕМЛИШТЕ". Nepismeno al' bahato i šta mu ko može.
  • Slucajni prolaznik

    08.09.2019 09:53
    Park iz doba jure
    Samo da ga ne grade ko Zezeljev most 20 godina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti