FOTO, VIDEO: Novi mural na mestu nekadašnjeg Remedovog, biće gotov za desetak dana

Novi mural trenutno se oslikava na zidu zgrade u Gimnazijskoj ulici, gde se do pre dve godine nalazio Remedov mural "The only truth".
FOTO, VIDEO: Novi mural na mestu nekadašnjeg Remedovog, biće gotov za desetak dana
Foto: 021.rs
Pokušaj 021.rs da na licu mesta sazna ko je postavio skele i šta se crta je bio neuspešan, jer su radnici koji oslikavaju zgradu odbili da na ta pitanja odgovore za naš medij uz obrazloženje da nemaju dozvolu da pričaju sa novinarima. Radnici su odbili i da kažu za koga to rade, navodeći da ni to ne smeju da nam otkriju. Na naše insistiranje da nas spoje sa nalogodavcem, radnici su nam obećali da će šefu reći da su se novinari raspitivali i da će nas on potom kontaktirati.

U međuvremenu su nam se javili iz Udruženja građana "Bute dobri" navodeći da oni stoje iza akcije u Gimnazijskoj ulici.
 
Predsednik ovog udruženja Dane Basta je za 021.rs naveo da je planirano da se nacrta mural koji će prikazati znamenite ličnosti Novog Sada iz zlatnog vremena "Srpske Atine". On je pojasnio da su dozvolu za crtanje dobili od gradske vlasti, a o svemu su upoznali i prve komšije - upravu Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i Eparhiju Bačku. Prema njegovim rečima, očekuju da će za desetak dana mural biti završen. 

Podsetimo da se ovaj mural pravi na mestu gde se godinama nalazio mural "The only truth" francuskog umetnika Remeda, a koji su još uvek nepoznate osobe uz pomoć dizalice prekrečile februara 2017. godine. Mada je gradska vlast posle više protesta građana najavila istragu, počinilac do danas nije pronađen. Nekoliko meseci građani su na mestu prekrečenog Remedovog murala u znak protesta iscrtavali takozvani "kural", koji su nepoznate osobe svaki put prekrečile.

  • GolemMozak

    25.10.2019 09:54
    akcija-reakcija-kural-akcija-kural
  • Zivkovic

    22.10.2019 08:26
    Anketa
    Da li je kural bolje idejno resenje?

    Ako mislis DA, klikni na zeleni palac gore,
    Ako mislis NE, crveni palac dole.
  • Rastibudjilizovani

    21.10.2019 18:19
    Moglo bi se tu dodati valjkom malo ružičaste ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti