FOTO: Posle dva meseca prekrečen "kural 3.0".

"Kural 3.0" na Trgu republike, koji su nepoznati Novosađani nacrtali pre tačno dva meseca kao vid protesta zbog prekrečavanja murala francuskog umetnika Remeda, prekrečen je.
FOTO: Posle dva meseca prekrečen "kural 3.0".
Foto: 021.rs

Prema informacijama 021.rs, "kural 3.0" je prekrečen tokom noći ili jutros, ali za sada nije poznato ko je ovaj put to uradio. Prethodne dve verzije kurala prekrečile su gradske službe.

Podsetimo da su se nakon nestanka Remedeovog murala "The only truth" građani pobunili i nezadovoljstvo iskazali crtanjem grafita u obliku penisa, koji je prozvan kural. Međutim taj i sledeći kural su prekrečeni, ali je ubrzo usledila i treća verzija - "kural 3.0".

Takođe, održan je i jedan protest sa kog je zatraženo da se razjasni šta se dogodilo sa Remedovim muralom, odnosno ko ga je i zašto uklonio. Tokom predizborne kampanje za izbore u aprilu predsednički kandidat Vuk Jeremić je okačio na zid kopiju Remedovog murala, ali je i to ubrzo uklonjeno. Tokom aprilskih protesta "Protiv diktature", mesto okupljanja protestanata je bilo baš kod "kurala 3.0". Takođe, nedavno je pokrenuta i internet akcija građana zbog skidanja Remedovog murala.

Skoro tri meseca od nestanka Remedovog murala nije poznato ko ga je prekrečio iako su Gradske vlasti obećale istragu i da će se utvrditi šta se tačno dogodilo.

Teme

Kural
  • dzo

    18.05.2017 13:49
    salim se ;)
    Treba tu one slike iz voza za Kosovo, na svim jezicima!
  • Beli Ban

    18.05.2017 11:31
    Treba nacrtati nesto lepo i nevulgarno sa slicnom konotacijom, pa da vidimo ko ce onda da prekreci, za dragi nam kural ce uvek naci obrazlozenje.
  • skep

    18.05.2017 10:55
    Čija je to kuća da može da je farba ko stigne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti