Grad uređuje deset dečijih igrališta i teretana na otvorenom u Novom Sadu

Gradska uprava za građevinsko zemljište (UGZI) je raspisala javnu nabavku kojom traži firmu koja će izgraditi i opremiti 10 dečijih igrališta i 10 teretana na otvorenom u vrednosti od skoro 38 miliona dinara, saznaje 021.rs.
Grad uređuje deset dečijih igrališta i teretana na otvorenom u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Nisu poznate tačne lokacije, jer u dokumentaciji za tender to nije navedeno, mada je ranije bila uobičajena praska da se navede i taj podatak. UGZI je umesto spiska lokacija naveo da je "nakon analize terena na osnovu prispelih zahteva obavljen odabir prioritetnih lokacija po kritetijumu stepena potreba i brojnosti dece", ali sem te rečenice nema podatka ko je i kada mogao da podnese zahtev, kao i ko je komisija koja je odlučivala o lokacijama. UGZI je napisao i da će se igrališta nalaziti na "atraktivnim lokacijama" u gradu, mestima gde nema sličnih sadržaja za decu i dvorištima koja su tzv. "urbani džepovi".

U dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, kaže se da se igrališta prave na "odgovarajućoj konstruktivnoj podlozi" sa završnom obradom od "tartan ploča" i da je na svim lokacijama neophodno uklapanje sa okolnim stablima drveća. Na pojedinim igralištima biće postavljene svetiljke sa solarnim panelima, jer na tim lokacijama nema javne rasvete.

Kako se iz dokumentacije vidi, potrebno je postaviti 1.800 kvadrata tartan ploča, što znači da će dvadesetak igrališta i teretana imati u proseku oko 90 kvadrata.

Svako dečije igralište će imati jednu multifunkcionalnu spravu koja će sesastojati od tobogana, penjlice, mostića i tube za provlačenje, a biće instalirana i klackalica, dve vrsti ljuljaški i njihalica, kao i dve klupe i po jedna korpa za otpatke.

Na deset teretana na otvorenom biće postavljene sprave "skije", "zgib", sprava za hodanje i sprava za veslanje.

Podsetimo i da je proletos je već uložen skoro isti iznos, odnosno dato je 37,5 miliona dinara za opremanje dečijih igrališta i preko četiri miliona za teretane. Ovih 11 igrališta su, koliko je poznato do sada, postavljena i puštena u rad, a bilo je zanimljivo da je bilo grešaka prilikom izvođenja radova, posebno u Limanskom parku.

  • Zoran

    06.12.2019 19:56
    Petrovaradin
    Ima dece i u Petrovaradinu koja sanjaju ovakvo jedno igralište, nije samo Novi Sad centar svemira
  • Deda

    04.12.2019 21:01
    Deci
    Igralište Stevana Hristića, nezaboravite, ali ako se neće graditi neki poslovni prostor.
  • Vojvođanin

    04.12.2019 18:35
    Raspodela
    Nije Novi Sad samo Liman ili Naselje.
    Ima preko 45 mesnih zajednica.
    Dakle kad i Kovilj, Salajka, Pezos, Begeč, Budisava, Grbacica, Sajlovo, Kamenica, Podbara, Klisa i Adice i svi ostali delovi grada i prigradskih naselja dobiju po jedno igralište za decu i sprave za fitnes odraslih onda se hvalite.
    Do tad SRAMOTA!
    10-20 igrališta, a 46 mesnih zajednica!!!
    Pravite klasne razlike ko gde i kako zivi...

    Dakle 46 teretana i 46 igrališta za decu!
    Dok to ne napravite svi ste isti!

    I Bora Novakovic Solunac zvani procemat.
    I Maja Gojkovic pozdravio te Devic sto mu dugujes autobusku i milijarde.
    I Rodni Igor Pavlicic Pajticevo kuce u caksire i potrcko za jos prljavije procente...
    I na kraju prvorođeni milioner iz blata Milos magla/obecanje Vucevic...
    Svaka kurta zajaše Grad i ne uradi ništa, a otme sve...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti